Acasă Actualitate De ce Asociaţia 16 Decembrie ‘89 Timişoara nu vrea ca Legea Recunoştinţei...

De ce Asociaţia 16 Decembrie ‘89 Timişoara nu vrea ca Legea Recunoştinţei să fie modificată în timpul mandatului lui Traian Băsescu?

430
DISTRIBUIȚI

„Ca urmare a demersului făcut de unii dintre membrii Comitetului de Iniţiativă Timişoara ‘89 (Rondoul de veghe), acela de a susţine şi a lucra în comun la amendamentele propuse de către perechea de negociatori Marieş&Costin, referitoare la Proiectul Balcan şi schimbarea Legii 341, noi – Asociaţia 16 Decembrie Timişoara ‘89 – considerăm că, în acest moment, nu este oportună modificarea Legii 341 – a Recunoştinţei”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei 16 Decembrie Timişoara 89 – preşedinte Dan Pavel, semnat de către  Maria Trăistaru, Dan Curiban, Marius Tudose, Liviu Bacana (secretar general).

 

 

Asociaţia 16 Decembrie Timişoara 89 susţine că:

1. „Nu este oportună modificarea legii, având în vedere că cei care au iniţiat negocierile prin protocolul semnat cu I. Oltean, E. Udrea, R. Anastase, M. Toader luna trecută, respectiv Asociaţia 21 Decembrie Bucureşti, prin inexistentul şi anonimul revoluţionar T. Mărieş şi secretarul de stat al SSPR, portocaliul impostor G. Costin (ambii personaje mai mult decât aservite ciumei portocalii şi lui T. Băsescu), sunt personaje deja de prea mult timp compromise în rândurile mişcării revoluţionare.”

2. „Demersul şi negocierile schimbării Legii 341 (lege căreia întreaga mişcare revoluţionară are cu siguranţă îndreptăţirea să-i aducă modificări de esenţă în ceea ce priveşte curăţarea acesteia de o grămadă de impostori, pe care aplicarea legii în mod discriminatoriu de către personaje precum G. Costin a dus-o în ridicolul opiniei publice, aruncând astfel cu noroi în adevăraţii revoluţionari din decembrie 1989), vor trebui să fie făcute de către toate organizaţiile de revoluţionari constituite în termenii instituiţi de Legea 341, plecând de la principiul participării la curăţarea mişcării revoluţionare, a celor mai îndreptăţiti dintre revoluţionari – luptătorii autentici care au dus la victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989.”

3. „Toate aceste demersuri trebuie făcute cu o altă putere politică şi nu cu ceea care a considerat de cuviinţă să arunce în derizoriu şi în sărăcie pe cei mai mulţi dintre adevăraţii eroi ai sfintei noastre revoluţii, atacându-ne astfel demnitatea şi onoarea câştigate de noi în decembrie 1989, prin faptele noastre istorice şi prin jerta de sânge şi viaţă ale colegilor noştri de-atunci.”4. „Dezavuăm necondiţionat modul mârşav şi pervers conţinut în multe dintre amendamentele Marieş&Costin (practic fabricate în laboratoarele "nteligenţei portocalii de către puritanul europarlamentar portocaliu – M. Macovei), prin care se încearcă cu orice preţ atacarea şi umilirea continuă a lui Ion Iliescu şi a calităţii de revoluţionar a acestuia.”

5. „Toate celelalte demersuri făcute împreună cu ceilalţi 6 membri ai Comitetului de Iniţiativă Timişoara ‘89 (Rondoul de veghe) – respectiv continuarea luptei împotriva lui T. Băsescu până la demisia sau demiterea acestuia; impunerea în faţa actualei şi viitoarei clase politice parlamentare şi nu numai a principiilor noastre cuprinse în cele trei Proclamaţii de la Timişoara (plăci turnante ale PLATFORMEI PENTRU ROMÂNIA), precum şi constituirea la nivel de asociaţie a Comitetului (Rondoul de veghe) rămân în continuare idealuri şi deziderate comune.”

Asociaţia 16 Decembrie Timişoara 1989 este co-participant şi organizator juridic al Programului autorizat de manifestaţii, mitinguri, marşuri şi proteste, program care în data de 22 februarie 2012 intră în a patra lună de desfăşurare zilnică în Piaţa Operei din Timişoara, precum şi parte dintre cei 10 membri ai Comitetului de Iniţiativă Timişoara ’89 (Rondoul de veghe).

Comentarii

comentarii