Acasă Actualitate De ce aveți nevoie de un multicooker: cum să utilizați dispozitivul, avantajele...

De ce aveți nevoie de un multicooker: cum să utilizați dispozitivul, avantajele și dezavantajele acestuia

DISTRIBUIȚI

Fiecare producător de electrocasnice lucrează în mod constant pentru a ne ușura viața. Încearcă mai ales pentru acasă: aproape fiecare locuință este plină cu o duzină de electrocasnice. Însă de cele mai multe ori gospodinele petrec mult timp în bucătărie, iar pentru a le elibera de această „corvoadă”, s-a inventat un aparat unic – un multicooker. În urmă cu aproximativ 5-6 ani, puțini oameni au înțeles ce este, dar astăzi acest „ajutor” este în milioane de case. Ce are un multicooker special și de ce a câștigat aprecierea atâtor oameni?

Pentru ce se folosește un multicooker?

Un multicooker este un aparat electric care este echipat cu un vas la interior. Pe lângă acest bol, există un panou care indică diferitele moduri de gătit, o cutie cu capac ermetic și blocabil. Vasul este realizat din ceramică sau acoperit cu teflon.

De asemenea, un alt avantaj este că un multicooker este compact: poate fi așezat cu ușurință într-un colț sau pe pervazul unei ferestre și poate găti acolo un fel de mâncare complet. Datorită „căptușelii” bolului și modurilor de gătire prestabilite, puteți lăsa cu ușurință această „oală” să gătească singură și în acele momente să vă plimbați cu copilul sau să faceți orice alte lucruri.

Dimensiunea compactă a acestui dispozitiv nu înseamnă prepararea unei cantități mici de alimente. Bolurile multicookerelor au un volum mediu de 5 litri. De obicei, în diferite modele există aproximativ 8 programe de gătit. Există și funcții precum „pornire întârziată” sau „încălzire”. În mod surprinzător, pentru multe feluri de mâncare la multicooker, nu este necesară prezența umană: nici măcar nu trebuie să amesteci ingredientele și să te asiguri că nu se ard!

Multicooker Crock Pot – idei

IMPORTANT! Succesul preparatelor în multicooker depinde strict de proporțiile și cantitatea preparatului. Urmând toate sfaturile din rețete, puteți obține mâncăruri uimitoare într-un mod neobișnuit de a le găti.

Pentru a nu te lăsa impresionat de entuziasmul celor care dețin unul și pentru a nu cumpăra un aparat de bucătărie care ar putea fi inutil pentru tine, trebuie să înțelegi de ce un multicooker este pur și simplu necesar:

– pentru a pregăti ușor micul dejun. Poate că acest exercițiu obositor de dimineața este cel mai important lucru care poate fi transferat pe „umerii” multicooker-ului tău. Ținând cont de modurile de gătit cu delay, puteți pune tot ce aveți nevoie seara și când vă treziți să găsiți mâncarea caldă și aburindă.

– pentru a găti supe și ciorbe rapid. De regulă, atunci când pregătiți o supă, este imposibil să vă îndepărtați de aragaz. Trebuie mereu să mai adaugi ceva, să amesteci în supă, să spumezi, apoi să ai grijă să nu dea „în foc”. Cu multicooker-ul nu ai această problemă. Poți lăsa cu ușurință toate ingredientele în bol , selectezi modul dorit de gătire și gata. Își face singur treaba.

– pentru coacere fără probleme. Nu toate gospodinele au un debut de succes când vine vorba de copt. Și pentru a minimiza riscurile plăcintelor, merită să încredințați această sarcină unui multicooker.

– pentru gătit la abur. Pe lângă bolul principal, dispozitivul este echipat cu un suport detașabil pentru preparate la abur. Pe grilajul respectiv puteți așeza carne, legume, într-un singur loc și să setați modul de gătire la abur și gata!

Echipamentul în sine este de obicei echipat cu o carte de rețete și există multe dintre ele pe Internet. Doar alegând ceea ce îți place, ar trebui să pariezi pe modelul tău, modurile și caracteristicile acestuia.

Principiul de funcționare al multicooker-ului

Toate aceste aparate multicooker sunt împărțite în două tipuri în funcție de metoda de încălzire: cu ajutorul unui încălzitor electric tubular sau datorită încălzirii prin inducție. Principiul general de funcționare al oricărui dispozitiv este următorul:

 

– un element de încălzire este instalat sub vas

– capacul este foarte etanș și nu permite intrarea aerului

– dispozitivul are o supapă care este responsabilă de presiune

– în funcție de modul selectat, procesorul evaluează produsele și stabilește temperatura și timpul necesare pentru gătirea fiecărui fel de mâncare.

 

Multicookerele cu element de incalzire sub vas au elemente rotunde in partea de jos, unul pe diametrul intregului fund al recipientului, iar al doilea la mijloc, de dimensiuni reduse. Cercul mai mare este elementul de încălzire, iar cercul din mijloc este senzorul de temperatură. Reglează funcționarea elementului principal și, în funcție de modul selectat, îl puteți opri și porni periodic.

Multicooker Philips – idei

Încălzirea prin inducție este căldură conductivă prin undele electromagnetice care încălzesc vasul. Nu există elemente de încălzire separate, iar vasul are pereți mai groși și reține căldura mai mult timp în interiorul aparatului.

 

Comentarii

comentarii