Acasă Economic De ce e fascinant să mergi în Grecia, în vacanță

De ce e fascinant să mergi în Grecia, în vacanță

329
DISTRIBUIȚI

lalaria 03

Pentru că există locuri precum insula Skiathos, unde fiecare colțișor devine o amintire memorabilă. E frumoasă locația pentru că deși ne așteptăm să găsim multă stâncă și să întâlnim duritatea pietrei, scăldată în moliciunea și mirajul apei, suntem surprinși să avem în față distanțe întinse de nisip fin. O raritate în general, unic pentru Grecia.

Skiathos e o insulă micuță între altele. Are de la un capăt la altul 12 km, astfel că, pentru pasionații de plimbări lungi, drumeții, e o plăcere să descopere cărările din pădurile de pin, mănăstirile, restaurantele retrase înspre interiorul insulei. Dar pentru că e o insulă micuță și numărul localnicilor este redus, aproximativ 6.000 de suflete trăiesc în Skiathos zi de zi. Surprinzător însă, în sezonul de vară sunt și 80.000 de turiști în Skiathos.
Secretul celor de pe insulă pentru a face față unui mare aflux de persoane este sistemul turistic foarte bine pus la punct. Locurile de cazare acoperă toate gusturile, de la locațiile VIP și de 5 stele, până la pensiuni micuțe în care pot fi găzduite grupuri de prieteni. Oferta restaurantelor și tavernelor corespunde acelorași categorii de pretenții pe care vizitatorii le pot avea. Așadar, mâncare și meniuri locale sunt pentru toate buzunarele.
Pentru că vacanța înseamnă mult timp liber, localnicii din Skiathos au înțeles că au nevoie pentru a atrage turiști și de activități de timp liber și divertisment. Oricine găsește ceva interesant de făcut cât stă pe insulă: sporturi clasice, sporturi acvative, drumeții, plimbări cu mașina sau bicicleta, plimbări cu barca sau croaziere de o zi. Iar pentru orele de seară și noapte oferta barurilor și cluburilor conține inclusiv petreceri în aer liber. Și, să nu uităm serviciile SPA, pentru că din vacanță te întorci mai odihnit, mai cu poftă de viață și cu multă frumusețe – în cazul doamnelor dornice să beneficieze și de astfel de servicii.

Cum ajungi în Skiathos?

Din 2014 insula este accesibilă și pentru bănățeni pentru că de la Timișoara există un charter săptămânal. Adică, ne despart doar 90 de minute de acele plaje superbe pe care le vedem în fotografii. Cele mai bune oferte pentru Skiathos le găsiți la Agenția Aerotravel, operator direct pentru insula Skiathos. Vă recomandăm să urmăriți agenția pentru că acum apar ofertele last minute, la prețuri foarte avantajoase. Cu aproximativ 600 de euro, puteți beneficia de transport cu avionul și șapte nopți de cazare pe una dintre cele mai frumoase insule din Marea Mediterană.

Comentarii

comentarii