Acasă Actualitate De ce Ilie Sârbu a decis să candideze la Primăria Timișoara?

De ce Ilie Sârbu a decis să candideze la Primăria Timișoara?

DISTRIBUIȚI

După o perioadă lungă de analiză și cântărire a tuturor argumentelor pro și contra, Alianța pentru Unirea Românilor a decis ca Ilie Sârbu, fost jurnalist și fost consilier al viceprimarului, Cosmin Tabără, să fie candidatul AUR pentru funcția de primar al municipiului Timișoara.

Ilie Sârbu a candidat și în urmă cu 4 ani la Primăria Timișoara, ca și independent.

Ilie Sârbu este de părere că viziunea unui primar poate să influențeze destinul unui oraș și bunăstarea cetățenilor săi. Când în Timișoara se va constata că legalitatea primează, iar instituțiile primăriei vor fi lipsite de presiuni și vor avea libertatea de a lucra în folosul cetățeanului, spiritul de independenţă şi de demnitate al timișorenilor va renaște.

În anul 2014, Ilie Sârbu a conceput și fondat Asociația Culturală „Salvați Patrimoniul Timișoarei” prin care, alături de zeci de timișoreni, a luptat pentru păstrarea identității Timișoarei.

A solicitat Primăriei Timișoara o serie de dezbateri publice ce au avut ca subiect elaborarea planurilor urbanistice zonale pentru proiecte controversate.

”Mi-am pus experiența jurnalistică și de documentare în slujba Asociației pe care am condus-o, implicând-o în viața culturală a orașului.

De multe ori, imobile de o importanţă majoră pentru urbea noastră au fost înstrăinate fără nici un fel de opoziţie din partea autorităţilor locale, ba chiar au fost susținute, așa cum a fost cazul Liceului de Arte.

Munca de cercetare a arhivelor mi-a fost încununată în anul 2019, când am descoperit că, celebrul compozitor român, Ioan Ivanovici, autorul valsului „Valurile Dunării”, este născut la Timișoara, și am propus inițierea demersului pentru acordarea titlului de Cetățean de Onoare, post-mortem”, a declarat Ilie Sârbu.

O perioadă de trei ani a luat contact îndeaproape cu problemele reale cu care se confruntă Timișoara, nu doar în ceea ce privește patrimoniul construit, ci și din întreaga activitate a administrării orașului.

Din poziția pe care o avea, a constatat și sesizat numeroasele probleme ale orașului, găsind chiar și soluții pentru multe dintre ele. Toate au rămas fără rezultat, din motivul că, dacă nu ești cu noi, ești împotriva noastră!

”Acestea sunt doar câteva dintre imboldurile pentru care am hotărât să mă înscriu în cursa internă a Alianței pentru Unirea Românilor pentru funcția de primar al municipiului Timișoara. Cursa internă a fost câștigată cu sprijinul larg al colegilor care au considerat că sunt cea mai bună soluție pentru Primăria Municipiului Timișoara”, a concluzionat Ilie Sârbu.

 

 

 

Comentarii

comentarii