Acasă Actualitate De ce în 33 de țări Covid19 nu a reușit să ajungă?

De ce în 33 de țări Covid19 nu a reușit să ajungă?

1110
DISTRIBUIȚI

Doar 33 de țări și teritorii din întreaga lume au rămas neatinse de coronavirus, majoritatea sunt insule din oceanul Pacific, precum Nauru, Kiribati și insulele Solomon.

Pe listă apar și state precum Lesotho, care este complet înconjurată de Africa de Sud, sau Tadjikistan și Turkmenistan, din Asia Centrală, dar și Antarctica – scrie Sky News, citat de stirileprotv.ro.

Unele dintre acestea sunt printre cele mai puțin populate țări din lume, ceea ce constituie un mare avantaj în lupta cu răspândirea noului coronavirus.

Până acum, în întreaga lume au fost depistate peste 3 milioane de cazuri de Covid-19.

În total, 214 țări și teritorii au avut cel puțin un caz de Covid-19, potrivit unui comunicat al ONU, din 20 aprilie. În 190 dintre acestea, răspândirea virusului a fost comunitară.

Decesele au apărut în cel puțin 166 de țări.

Până în, 2 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 12.732 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.547 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 755 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea și Călărași, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 165 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 265 de pacienți – a informat Ministerul Sănătății, sâmbătă 2 mai 2020.

Comentarii

comentarii