Acasă Actualitate De ce în unele cartiere din Timișoara nu există căldură? Cristian Amza,...

De ce în unele cartiere din Timișoara nu există căldură? Cristian Amza, administratorul special al Colterm, explică!

DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Colterm au explicat, joi 20 octombrie, de ce încă mai există unele probleme cu încălzirea în cartierele Timișoarei și de ce caloriferele nu sunt fierbinți, așa cum am vrea cu toții, pentru a se încălzi locuințele.

În fiecare zi, este actualizată temperatura de livrare a agentului termic, în funcție de temperaturile exterioare, e o diagramă de reglaj. Joi și vineri, apa are 76 de grade pe circuitul primar și 38 grade pe circuitul secundar, retur.

Cristian Amza, administratorul special al Colterm, a adus clarificări: ”Lucrurile stau în felul următor: miercuri 19 octombrie, am reînceput furnizarea căldurii, dar sistemul e unul cu inerție mare. Peste 300 de km de rețele pe secundar și primar și 12.000 -13.000 de tone de apă în conducte care trebuie ridicate la niște parametri. Atunci există o inerție de câteva ore.

Punctual pe zona Bucovina, există probleme pe rețea, iar temperatura este destul de scăzută. Se vor remedia în perioada imediat următoare și vor fi finalizate lucrările de retehnologizare. Mai există o lucrare destul de mare în zona Nova Tim, lângă stadionul Dan Păltinișanu. Mai e o lucrare în Piața Romanilor, lângă biserică. În zona Tipografilor au fost două probleme, una chiar pe Popa Șapcă.

Acolo, mai sunt două puncte termice unde se desfășoară lucrări de retehnologizare și modernizare, pe care nu noi le facem, dar se răsfrâng asupra noastră. Am dat dispoziție ca acei antreprenori care exceută lucrările pe Timișoara să le termine cât mai repede. După 1 noiembrie, nu vom mai accepta ordine de întrerupere a furnizării căldurii.

După ce în perioada imediat următoarea când vor fi finalizate lucrările în aceste zone, temperatura agentului termic nu va mai fi redusă. Suntem la curent cu nemulțumirile abonaților și încercăm să le rezolvăm cât putem de repede și actualizăm constant temperaturile de livrare a apei. Vom intra în normal destul de repede”, este mesajul lui Cristian Amza, administratorul special al Colterm.

Comentarii

comentarii