Acasă Actualitate De ce Muzeul de Artă Timișoara a rămas, de 12 ani, restaurat...

De ce Muzeul de Artă Timișoara a rămas, de 12 ani, restaurat în proporție de 55%?

DISTRIBUIȚI

Clădirea Muzeului de Artă Timișoara este funcțională în proporție de 55%, iar restul de 45% se află într-o situație extrem de deteriorată și trebuie restaurată, mai ales că, până în 2021, când Timișoara va fi în mod concret Capitală Culturală Europeană, mai sunt trei ani.

Prin urmare acum se încearcă transferarea restaurării clădirii de către Consiliul Județean Timiș. În momentul de față lucrările de reparații se află în responsabilitatea Institutului Național al Patrimoniului, care este subordonat Ministerului Culturii. Deși 55% din clădire este reparată și funcționabilă de 12 ani, nici până în ziua de azi INP nu a făcut o recepția lucrărilor, care s-au realizat sub coordonarea Ministerului Culturii și al INP.

“Numai atunci, după recepția lucrărilor, Consiliul Județean Timiș poate prelua proiectul să finalizeze reparația și la cealaltă parte de 45% din clădire. Să continue astfel procesul de restaurare. Toate etapele pot fi repede parcurse, dacă MC intervine și dă recomandarea INP să facă recepția să se desprindă lucrarea din responsabilitatea lor și să vină în responsabilitatea Timișoarei”, a explicat prof. univ. dr. Victor Neumann, directorul Muzeului de Artă.

De aceea, marți 12 iunie, o delegație de secretari de stat de la MC, în frunte cu Ion Ardeal Ieremia și Răzvan Rav, a fost în vizită la Muzeul de Artă, la invitația prof. Neumann. Mesajul delegației a fost: “Noi vom verifica de ce s-a blocat această problemă de atâta timp și nu a fost rezolvată. Vom căuta o soluție pentru a fi deblocată această chestiune. Ministerul Culturii caută soluții pentru toate problemele cu care se confruntă instituțiile de cultură din Timiș”.

 

Comentarii

comentarii