Acasă Actualitate De ce Pokerul este cel mai bun joc de noroc?

De ce Pokerul este cel mai bun joc de noroc?

DISTRIBUIȚI

Jocul de poker este unul dintre cele mai cunoscute de pe planetă – se joacă şi în cercurile familiale pentru distracţie dar și  în cazinouri, acolo unde stăpânirea jocului poate aduce unui parior sume consistente. Ce atrage la acest joc de noroc? În primul rând regulile sale simple şi faptul că există o ierarhie a combinaţiilor. Apoi, jocul este unul în egală măsură incitant şi antrenant, ceea ce înseamnă că nu ai nici măcar o şansă să te plictiseşti jucându-l. De ce este cel mai indicat să  joci poker într-un cazino vom detalia în rândurile următoare. Doar așa  poţi decide de unul singur dacă merită să-l alegi sau nu.

Ai nevoie de îndemânare

Orice site pronosticuri fotbal te va ajuta să găseşti informaţii pe care le poţi folosi pentru a face un bilet de pariuri. Dar, pentru a putea să iei loc la o masă de poker, îţi trebuie câteva calităţi printre care se număra îndemânarea. Şi nu ne referim la îndemânarea de a face cărţile, pentru că acest atribut revine în mod direct dealer-ului. Îndemânarea de care ai nevoie se raportează la ştiinţa jocului, cunoaşterea regulilor de bază şi a ierarhiilor mâinilor în poker.

De abia după ce vei stăpâni toate aceste detalii, se poate vorbi despre îndemânare. Încă de la început, vei lua loc la o masă de joc unde vei întâlni adversari de diverse tipologii. Îl vei cunoaşte pe cel vorbăreţ, care, adesea enervează prin logoreea sa verbală dar şi pe cel tăcut, care, se ascunde în spatele unor ochelari de soare. Îndemânarea ta se va reflecta pe toate palierele – îţi observi adversarii, încerci să îi citeşti şi să vizualizezi ce cărţi au în mână şi dacă îţi pot pune probleme. Vei face ulterior şi o evaluare a cărţilor personale şi a celor decartate pe masa de joc.

Abilităţile tale de jucător se bazează pe această îndemânare de a observa tot ceea ce miscă-n jurul tău, de a interpreta expresii faciale dar şi de a intui modul în care jocul se desfăşoară. Dacă ai aceste calităţi, restul este  doar practică, experienţa pe care o vei acumula în timp fiind cea care te va defini ca fiind un jucător de succes.

Cotele nu sunt la fel de importante ca cititul oponenţilor

Jocul de poker se bazează nu atât pe valoarea cărţilor pe care le ai în mână cât mai ales pe puterea ta de a interpreta orice gest al oponenţilor. Aşa cum ştii, în poker se poate câştiga şi blufând, aşa că în acest caz nu contează ce cărţi ai în mână. Este suficient puţin tupeu şi alegerea momentului celui mai bun când să faci acest lucru. Nu contează cota pe care fiecare jucător o are, în jocul de poker contează doar câştigarea potului pus pe masă. Poţi să ai la masă însă şi adversari redutabili, cotaţi cu şanse mari de a câştiga toate poturile de pe masa de joc, aşa că va trebui să dai dovadă de atenţie maximă.

Începe prin a citi comportamentul fiecărui jucător şi încearcă să îi descoperi acele ticuri care îl trădează şi atunci când are o carte bună dar şi atunci când nu este mulţumit de ce are în mână. În acest fel poţi lua cele mai bune decizii şi în cele din urmă îţi poţi adjudeca fără probleme orice pot de pe masă. Aici este de fapt şi frumuseţea unui joc de poker, nu joci doar împotriva dealerului ca în blackjack ci ai de-a face cu adversari care la rândul lor vor face tot ce la sta în putinţă să îţi ia banii. Observă deci cu atenţie modul în care joacă, citeşte-le slăbiciunile şi foloseşte-le în avantajul tău.

E foarte interesant

Poţi spune foarte multe lucruri despre jocul de poker însă în nici un caz nu poţi declara că este un joc neinteresant. Începând de la diversitatea combinaţiilor care se pot obţine în joc până la modul în către se finalizează un pot, totul este aici incitant. Iese în evidenţă o altă caracteristică a jocului de poker, aceea că este un joc în care eşti obligat să interacţionezi cu ceilalţi jucători. Acest caracter social este un atu major al jocului şi se constituie într-un factor major de atractivitate pentru jucători.

Iei loc la o masă de joc şi dintr-o dată câţiva necunoscuţi o să îţi devină parteneri de joc pentru o perioadă îndelungată de timp. Şi deşi este pentru prima oară când îi vezi în viaţa ta, începi uşor uşor să îi cunoşti prin intermediul jocului de poker.

De câte ori ţi se oferă această şansă în viaţă, să participi la un joc incitant şi să ai posibilitatea să şi interacţionezi cu atât de mulţi oameni? Este apanajul jocului de poker şi fără nici o îndoială că te vei convinge personal de acest lucru.

Poţi juca cu prietenii

Nu poţi să împarţi un slot cu prietenii, dar îi poţi aduna pe toţi la o masă de poker. Este un lucru perfect realizabil, dacă te deplasezi într-un cazino fizic şi ocupaţi cu toţii o masă de poker dintre cele prezente în sală. Şi chiar în mediul online poţi să faci acest lucru, multe cazinouri punând la dispoziţia jucătorilor mese unde pot practica acest joc de noroc împreună cu prietenii. În acest fel se întăresc prietenii şi de ce nu, se pot exersa şi tehnici şi strategii de joc care să facă din interacţiunea cu prietenii una deosebit de plăcută.

În plus, într-un cazino fizic sau online există auspicii de câştiguri financiare, care pot să aducă satisfacţii majore pentru orice jucător. Este adevărat că le iei banii prietenilor, dar în final este un joc de noroc unde fiecare îşi asumă atât eventuale câştiguri cât şi pierderi.

Concluzie

Este jocul de poker cel mai bun joc de noroc? Da, pentru că îmbină atât componenta socială cât şi pe cea  competiţională. Te aşezi la o masă de joc ca să interacţionezi cu oponenţii dar şi ca să te impui în joc şi să iei potul de pe masă.

Comentarii

comentarii