Acasă Actualitate De ce reamenajarea curții Spitalului de Boli Infecțioase Timișoara i-a nemulțumit pe...

De ce reamenajarea curții Spitalului de Boli Infecțioase Timișoara i-a nemulțumit pe unii medici și pe pacienți?

557
DISTRIBUIȚI

Proiectul de modernizare a curții Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeș” Timișoara, care implică și reamenajarea curții, a trezit nemulțumiri nu numai din partea unor medici, ci și din partea pacienților, fiindcă au fost tăiați mulți copac, iar mediul natural, foarte necesar bolnavilor s-a redus.

Conform Agenției de Protecția Mediului Timiș, proiectul de modernizare a unității sanitare a impus tăierea a 10 copaci. Pentru această mare lucrare, s-a solicitat acordul de la APM, iar instituția și-a dat avizul cu condiția să fie replantați alți 20 de copaci în loc, la finalul lucrărilor.

Dr. Ciprian Oancea, directorul medical al unității sanitare, a explicat că acest mare proiect era necesar pentru spital, fiindcă acolo totul era învechit. Mai grav, canalizarea era foarte uzată, construită în secolul trecut, prin anii 50, și s-a impus schimbarea țevilor. Pentru asta trebuia săpat în curte și, inclusiv, tăiați anumiți copaci. Modernizarea canalizării se impunea cu atât mai mult, cu cât spitalul are nevoie de apă curată, nu cu rugină de pe țevi sau cu alte impurități. În plus vor fi construite alte două corpuri noi de clădire. Prin urmare, curtea va fi reamenajată și reînverzită și vor fi plantați mai mulți copaci, decât au fost tăiați. 

Comentarii

comentarii