Acasă Actualitate De ce sunt capsulele dolce gusto o idee bună pentru poftele ta...

De ce sunt capsulele dolce gusto o idee bună pentru poftele ta de cafea?

DISTRIBUIȚI

Dacă ești iubitor de cafea dar ai depășit nostalgia cafelei la ibric, există o opțiune mai bună pentru tine disponibilă acum pe piață: espressoarele cu cafea la capsule. Este cea mai modernă variantă prin care te poți bucura de cafea proaspătă în fiecare cană, plină de arome, pregătită în cel mai comod fel cu putință.

Este o variantă minunată mai ales dacă te trezești mai greu din somn și ai nevoie de cel mai rapid mod de a prepara o cafea, dar și o variantă bună dacă ești mereu pe grabă.

Cea mai cunoscută opțiune este cea de capsule dolce gusto. Aparatele de cafea cu capsule dolce gusto au devenit atât de populare pentru că sunt foarte versatile, fiind disponibile într-o varietate foarte mare de modele și dimensiuni. Se potrivesc perfect în orice bucătărie sau birou, indiferent de stilul de design sau de spațiul disponibil.

Un alt avantaj este că aceste aparate sunt foarte simplu de folosit și de curățat. Asta pentru că aceste capsule dolce gusto sunt compacte și nu permit nici zațului să iasă din ele și să se împrăștie pe aparat sau pe blatul din bucătărie și nici cafelei să curgă pe lângă.

Cum spuneam și la începutul articolului, dacă vrei să te bucuri de o cafea bună rapid, un astfel de aparat va fi soluția ideală pentru tine, pentru că prepară cafeaua rapid, exact atunci când ai nevoie de ea și doar în cantitatea pe care dorești să o bei. Ceea ce înseamnă că nu vei mai bea niciodată o cafea rece sau una care și-a pierdut din aromă, pentru că a stat prea mult pe blatul din bucătărie. Este și un mod foarte confortabil prin care să prepari o cafea. Pui apă în recipientul special, pui capsula, apeși pe buton și gata, cafeaua este gata în doar câteva momente.

Este o alegere potrivită și în contextele în care există mai multe persoane cu gusturi diferite în ceea ce privește cafeaua. Și, să fim sinceri, fiecare dintre noi are opțiuni foarte specifice atunci când vine vorba de cafea. Doar italienii au reguli atât de stricte când vine vorba de cafea și beau dimineața capuccino și în restul zilei doar espresso sau ristretto. În cultura noastră, suntem obișnuiți să bem cafeaua așa cum vrem, în orice moment al zilei ne dorim. Așa că, dacă tu vrei un espresso, dar ai un musafir care vrea o cafea cu lapte, nu trebuie decât să jonglezi cu capsulele, să le prepari pe rând și toată lumea va fi mulțumită.

Mai există un avantaj când vine vorba de capsule dolce gusto, foarte important pentru cei care apreciază gustul unei cafele de calitate. Faptul că sunt ambalate individual ajută cafeaua să își păstreze aceeași prospețime din momentul râșnirii. Desigur, acest tip de ambalaj implică și faptul că vei folosi mai mult plastic. Dar, există programe de reciclare create de cei de la dolce gusto, astfel încât grija ta în privința sustenabilității să nu fie una atât de ridicată. Acest program de reciclare a fost creat special tocmai pentru a reduce efectele negative asupra mediului înconjurător.

În concluzie, dacă vrei o soluție prin care să prepari cafeaua rapid, comod, să variezi sortimentele de cafea și felul în care o servești, dar să nu îți bați nici prea mult capul cu ceea ce înseamnă curățarea și zațul de cafea, gândește-te bine să alegi capsule Dolce Gusto și un espressor din aceeași marcă. Îți recomandăm să verifici cu atenție ofertele disponibil atât online, cât și în magazine, pentru că prețurile pot varia de la un vânzător la altul, dar și în funcție de perioada în care cauți să îți achiziționezi un astfel de aparat. Tot ce mai ai de făcut acum este să îți alegi forma și culoarea aparatului, dar și tipul de capsule pe care îl preferi. Deci? Ce să fie? Un capuccino fin cu multă spumă sau un espresso plin de savoare? Există câte o capsulă dolce gusto pentru fiecare gust.

 

Comentarii

comentarii