Acasă Politica De ce trebuie să votăm la alegerile europarlamentare din 26 mai?

De ce trebuie să votăm la alegerile europarlamentare din 26 mai?

881
DISTRIBUIȚI

Europe Direct Timișoara îi îndeamnă pe bănățeni să meargă să voteze, la alegerile europene din acest an, care vor avea loc în 26 mai. Atunci, toți cetățenii adulți din statele membre ale Uniunii Europene vor avea ocazia să își aleagă reprezentanții în Parlamentul European.

Ultimele alegeri europene din 2014 au fost cele mai mari alegeri transnaționale organizate vreodată în același timp. De data aceasta, miza este și mai importantă.

“Votând, vei contribui la decizia privind Europa din anii ce vin. Participă la conturarea viitorului Europei, mergând la vot. Alegerile europene din mai 2019 vor avea un impact direct asupra vieții tale.

Ele vor decide cum va acționa Europa în următorii ani pentru a răspunde preocupărilor tale legate de locurile de muncă, de afaceri, securitate, migrație și schimbările climatice.

Deoarece Europa este a noastră, a tuturor, ar trebui să luăm aceste decizii împreună. Așa că nu este important să votezi doar tu, ci și familia, prietenii, vecinii și colegii tăi. Când toată lumea votează, toată lumea câștigă!”, îndeamnă Europe Direct Timișoara.

Procedura de vot

Deși există unele reguli comune privind alegerile, o serie de aspecte diferă de la o țară la alta, cum ar fi posibilitatea de a vota prin corespondență sau în străinătate.

Detalii specifice despre numele candidaților și despre secția de vot vor deveni, treptat, disponibile. Așadar contactați autoritatea electorală pentru a afla ultimele noutăți.

“Dacă locuiești într-o altă țară a UE, ar trebui să ai posibilitatea să îți alegi deputatul european acolo. Dacă țara ta de origine permite votul în străinătate, s-ar putea să ai posibilitatea să te prezinți la urne și în țara-gazdă. Verifică la ambasada ta dacă acest lucru este posibil. Evident, poți vota o singură dată: fie în țara de origine, fie în țara-gazdă, în niciun caz în ambele”, îndeamnă www.dedataastavotez.eu

De ce să votezi la alegerile europene?

Parlamentul European a depus, în ultimii ani, multe eforturi pentru a-ți îmbunătăți diferite aspecte ale vieții. Activitatea va trebui să continue și în următoarea legislatură.

UE se implică în multe domenii, de la sprijinirea schimburilor comerciale la protecția consumatorilor și stimularea cercetării. Localitatea și regiunea ta se schimbă ca urmare a deciziilor sale. Află ce avantaje ți-a adus apartenența la UE pe www.dedataastavotez.eu.

Ce face UE pentru mine?

Cum ne influențează Europa viața de zi cu zi? Cum ne afectează locul de muncă, familia, asistența medicală, hobby-urile, călătoriile, securitatea, alegerile în calitate de consumatori, drepturile sociale? Cum este Europa prezentă în orașele și în regiunile noastre?

Indiferent de locul în care trăim și de modul în care ne câștigăm viața sau ne petrecem timpul, UE are un impact asupra vieții noastre de zi cu zi, în calitate de cetățeni europeni. În perspectiva alegerilor europene din 2019, acest site www.dedataastavotez.eu prezintă o serie de scurte note privind realizările și acțiunile Uniunii Europene din punctul de vedere al cetățenilor.

Aceste note de câte o pagină vă sunt puse la dispoziție pentru a le citi, distribui sau refolosi. Dacă doriți informații mai detaliate, consultați notele de informare mai lungi, referitoare la politicile UE aflate în centrul actualității. Conținutul acestui site este în evoluție și va include, în următoarele luni, materiale suplimentare în mai multe limbi ale UE.

“Trebuie să schimbăm Europa, să o facem mai eficientă și să oferim un răspuns la preocupările cetățenilor, bazându-ne pe ceea ce am realizat deja”, este mesajul președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani.

 

 

Comentarii

comentarii