Acasă Actualitate De ce zeci de directori de unități școlare din Timiș au refuzat...

De ce zeci de directori de unități școlare din Timiș au refuzat să mai fie directori, începând cu anul 2021 -2022?

246
DISTRIBUIȚI

În Timiș, sunt 196 de unități școlare, inclusiv grădinițe, conduse de 196 de directori, la care se adaugă 93 de directori adjuncți. Dintre aceștia 16 directori au trimis declarații la ISJ Timiș că nu mai doresc să continue activitatea în această funcție, începând cu anul școlar 2021-2022.

Patru nu și-au transmis acordul de a fi numiți în funcții, 4 au fost numiți în funcții în alte școli. În total, au fost înlocuiți 11 directori până acum, ca urmare a încetării contractului de muncă.

”Trebuie să remarcăm faptul că ei nu au fost schimbați, fiindcă lor li se expiră mandatul la 31 august. Noi i-am confirmat în funcții, iar asta nu înseamnă că i-am schimbat”, a spus prof. Marin Popescu, miercuri 25 august.

De asemenea, trei directori adjuncți au declarat că nu mai vor să continue pe post, alții nu și-au mai trimis acordul de a mai fi numiți în funcții. Doi nu au mai fost confirmați. Există situații de pensionare anticipată, iar alții nu au mai dorit să își continue activitatea în posturile de conducere, fiindcă au obosit.

”Trebuie să spunem că ei sunt directori de foarte bună calitate și cu rezultate foarte bune și cu vechime în zona managementului, dar presiunea pe zona de educație este foarte mare și vine din mediul extern, dar și intern și ei trebuie să facă față la aceste presiuni mari și de aceea nu au mai dorit să continue. Eu chiar i-aș fi dorit să îi am acolo în funcții și i-am invitat să participe la concursul de directori din această toamnă, din 16 octombrie”, a spus prof. Marin Popescu,.

 

 

Comentarii

comentarii