Acasă Actualitate De joi, SMURD-ul vine pe motocicletă, la Timișoara – Foto

De joi, SMURD-ul vine pe motocicletă, la Timișoara – Foto

1436
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții ISU Banat au sărbătorit, joi dimineață, în Piața Unirii din Timișoara, punerea în uz a motocicletelor pentru intervenție la caz. Festivitatea s-a desfășurat în prezența secretarului de stat în MAI, Raed Arafat.

Paramedicii SMURD pe motocicletă sunt operaționali, de joi, iar astfel timpii de intervenție la caz sunt scurtați semnificativ.

Timișoara este cel de-al patrulea oraș din țară în care este implementat conceptul de intervenție pe motocicletă, iar în următoarele luni urmează ca ele să fie prezente la intervenții și în Iași. Proiectul a început în București apoi a fost extins în Constanța și Cluj. „Ce înseamnă acest concept? Înseamnă reducerea timpului de răspuns, semnificativ, în orașele foarte aglomerate și în zonele foarte greu accesibile pentru mașini. Până ajunge echipajul SMURD sau al Serviciului de Ambulanță în sprijinul paramedicului care este la fața locului. Dotarea include un defibrilator semi-automat pe care paramedicul poate să-l folosească imediat, este foarte ușor de folosit. Include oxigen, trusă de resuscitare, include tot ce are nevoie să acorde un prim ajutor imediat unei persoane și să-i salveze chiar viața până sosesc colegii acestuia, spune Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne. Costul unei motociclete se ridică la aproximativ 20.000 de euro, iar în el sunt incluse atât dotările cât și cursurile de pregătire a personalului.

Comentarii

comentarii