Acasă Economic De la 1 martie, fermierii din Timiș pot depune cererea unică de...

De la 1 martie, fermierii din Timiș pot depune cererea unică de plată 2021 la APIA

869
DISTRIBUIȚI

De la 1 martie, fermierii din Timiș vor putea depune cererea unică de plată 2021 la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), până în 15 mai.

Campania de informare sub sloganul:„APIA în sprijinul fermierilor!” a început în 15 februarie.

”Deoarece siguranța în contextul pandemiei Covid 19 este extrem de importantă pentru instituția noastră, fermierii vor putea să-și înregistreze cererile unice de plată în anul 2021 fără a se prezenta la centrele județene și locale APIA, în perioada 01 martie – 15 mai 2021.Se va completa o singură cerere unică de plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe”, atenționează APIA.

Fermierii își vor actualiza parcelele agricole, elementele ZIE (zone de interes ecologic) și toate informațiile din cerere, prin accesarea aplicației IPA ONLINE din versiunea internet, conform manualului de utilizare IPA-Online (accesibil în aplicaţie).

De asemenea, fermierii trebuie să verifice împreună cu primăria pe raza căreia dețin terenul,  situația înscrierii în Registrul agricol a terenului și să permită primăriei să transmită la APIA adeverința.

Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziţia fermierului trebuie să fie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plată şi să fie valabile la data depunerii cererii.

Astfel, toate documente care dovedesc că terenul utilizat se află la dispoziția fermierului se transmit electronic pe adresele de e-mail ale centrelor APIA http://www.apia.org.ro/ro/centre-judetene-apia). Înainte de semnarea cererii unice de plată sector vegetal și zootehnic, să se verifice încă o dată datele înscrise și documentația depusă!

Potrivit prevederilor legislaţiei europene şi naţionale, orice fermier care solicită plăţi în cadrul schemelor de plată/măsurilor de sprijin/ajutoarelor naționale tranzitorii aferente Campaniei 2021, au obligația să respecte normele de ecocondiționalitate, care cuprind bunele condiţii agricole şi de mediu (GAEC) şi cerinţele legale în materie de gestionare (SMR), pe tot pacursul anului, pe toate parcelele agricole din cadrul exploataţiei, indiferent de mărimea lor (inclusiv pe cele neeligibile şi pe cele care nu mai sunt folosite în scopul producţiei).

 

Comentarii

comentarii