Acasă Actualitate De la București, viceprimarul Cosmin Tabără dă vești bune: „Proiectul construcției viitoarei...

De la București, viceprimarul Cosmin Tabără dă vești bune: „Proiectul construcției viitoarei săli polivalente, cât și a stadionului «Dan Păltinișanu» merg înainte!”

DISTRIBUIȚI

Marți, 17 mai, o delegație a Primăriei Timișoara și a Consiliului Județean Timiș a fost la București pentru a discuta pe tema noului stadion „Dan Păltinișanu” și a viitoarei săli polivalente. Printre cei prezenți la discuții a fost și viceprimarul liberal al Timișoarei, Cosmin Tabără. Acesta dă și vești bune: cele două proiecte merg înainte. Au fost anumite poticneli în privința „polivalentei”, însă discuțiile purtate au fost de bun augur și urmează să fie deblocată și partea birocratică.

Alături de Tabără, au reprezentat Primăria Timișoara și arhitectul-șef Gabriel Almăjan, Magda Nicoară – Direcția de Urbanism, Călin Pîrva – șef Birou Patrimoniu, Lucian Buda – Infrastructură. Delegația Consiliului Județean Timiș a fost condusă de vicepreședintele Alexandru Proteasa. De partea cealaltă, „Bucureștiul” a fost reprezentat de conducerea Companiei Naționale de Investiții, dar și de cei care întocmesc studiul de fezabilitate pentru noul stadion de 30.000 de locuri și studiul de prefezabilitate pentru noua Sală Polivalentă de 16.000 de locuri.

„Nu cu mirare, am aflat că, în urma eliberării noului certificat de urbanism de către Primărie, în care era reglementat procentul de ocupare al terenului (POT) și regimul de înălțime, proiectul pentru studiul de prefezabilitate pentru sala polivalentă a fost sistat. CNI a cerut clarificări legate de POT și regimul de înălțime, de modalitatea rezolvării parcărilor și a gestionarii traficului în zonă. Aceste lucruri au fost clarificate în întâlnire, dar CNI va solicita aceste explicații și în scris. S-a stabilit împreună cu conducerea CNI, dar și cu firma care realizează studiul, ca termenul de finalizare și depunerea avizelor să fie sfârșitul lunii iunie. Mai sunt câteva aspecte de reglementat, important este că vom merge înainte. Mă voi deplasa la București pentru proiect ori de câte ori va fi cazul”, explică Tabără.

Dintre cele două mari obiective de infrastructură sportivă, Stadionul „Dan Păltinișanu” este într-o fază mai avansată, SF-ul fiind aproape de a fi finalizat, urmând perioada de depunere pentru obținerea avizelor. „Timișoara va beneficia de infrastructura sportivă modernă, suntem pe aceeași lungime de undă atât local, cât și național”, ne asigură viceprimarul liberal.

Vizita delegațiilor Primăriei Timișoara și Consiliului Județean Timiș a fost anunțată de primarul Dominic Fritz încă de luni seară, după ce semnase certificatul de urbanism aferent stadionului. „Chiar dacă sala polivalentă este o investiție de care va răspunde Primăria Timișoara, iar de stadion Consiliul Județean Timiș, dacă nu lucrăm toți împreună nu va ieși nimic din niciunul dintre obiective. Și fără finanțare din bugetul de stat nu va fi posibil oricum. Mă aștept ca toată clasa politică timișoreană să se mobilizeze și să facă lobby puternic la București pentru ca sala polivalentă și stadionul să devină realitate cât mai repede”, spunea Fritz, ulterior criticat de fostul primar Nicolae Robu pentru că și-ar asuma pe nedrept vreun merit în realizarea celor două proiecte.

Comentarii

comentarii