Acasă Actualitate De la copil de orfelinat la conducerea școlii din Margina, Timiș: povestea...

De la copil de orfelinat la conducerea școlii din Margina, Timiș: povestea profesorului Ionel Petrea, finalist al campaniei naționale „Liga Profesorilor Excepționali”

DISTRIBUIȚI

Ionel Petrea este profesorul care a fost crescut într-un orfelinat, unde a învățat de timpuriu valoarea perseverenței și a educației. Astăzi, reușește să schimbe vieți și să inspire generații. Ionel Petrea, director și profesor la Școala Gimnazială „Sorin Titel” din localitatea Margina, Timiș, este finalist al campaniei Liga Profesorilor Excepționali, datorită devotamentului său neclintit față de educație și sprijinirea copiilor defavorizați.

Ionel Petrea nu a avut un început ușor în viață. Cu o ambiție de fier și o dorință arzătoare de a se dezvolta, a reușit să-și finalizeze studiile superioare, obținând diplome în două facultăți. Aceste realizări nu sunt doar un testament al abilităților sale academice, ci și al determinării sale de a depăși orice obstacol.

În prezent, Ionel Petrea este un pilon de stabilitate și inspirație pentru elevii săi. În calitate de profesor și director, el nu doar predă, ci și modelează caractere. „Profesorul Ionel”, cum îl numesc cu afecțiune elevii săi, a fost numit de Ministerul Educației expert județean pentru monitorizarea activităților remediale în județul Timiș. În această poziție, el joacă un rol crucial în îmbunătățirea calității educației pentru elevii din întreaga regiune. Dar contribuția sa merge mult mai departe. Ionel Petrea este cunoscut pentru implicarea sa activă în sprijinirea copiilor din familii sărace, un efort constant pentru prevenirea abandonului școlar și pentru oferirea unei șanse egale la educație pentru toți copiii. Prin dedicarea sa, el a devenit un adevărat mentor pentru mulți tineri care se confruntă cu dificultăți similare celor pe care le-a înfruntat și el în copilărie.

Unul dintre obiectivele sale majore este redeschiderea cantinei sociale a Școlii Gimnaziale Margina, un proiect care ar asigura hrana necesară pentru copiii nevoiași, contribuind astfel la reducerea absenteismului și la îmbunătățirea performanțelor școlare. De asemenea, el își propune să îmbunătățească infrastructura Școlii Primare Sînțesti, oferind astfel un mediu de învățare mai bun și mai sigur pentru toți elevii.

„Educația nu este doar despre a învăța din cărți, ci și despre a învăța să devii o persoană mai bună”, spune Ionel Petrea.  

Acesta este crezul după care se ghidează și pe care îl insuflă fiecărui copil care îi trece pragul. El înțelege mai bine decât oricine importanța unui sprijin solid și a unor modele pozitive, și tocmai de aceea se străduiește neîncetat să fie acel model pentru elevii săi.

Ca finalist al campaniei naționale „Liga Profesorilor Excepționali”, Ionel Petrea primește o recunoaștere bine-meritată a eforturilor sale. Este o confirmare a faptului că munca grea, pasiunea și dedicarea pot transforma vieți și pot deschide noi orizonturi pentru cei care au cea mai mare nevoie.

Într-o societate în continuă schimbare, poveștile ca cea a lui Ionel Petrea ne amintesc de puterea educației și de impactul profund pe care un singur profesor îl poate avea asupra comunității. Ionel Petrea este un exemplu de ambiție și perseverență, un adevărat erou modern al educației românești. Publicul este invitat să își susțină profesorii favoriți până pe 18 iulie, votând pe platforma vot.fundatiadanvoiculescu.ro.

Comentarii

comentarii