Acasă Actualitate De la Giarmata, Guvernul României promite că va da bani pentru proiectele...

De la Giarmata, Guvernul României promite că va da bani pentru proiectele Timişoara 2021

986
DISTRIBUIȚI

Săptămâna viitoare este posibil ca în guvern să intre o ordonanţă privind alocarea de bani proiectelor pentru acest an cuprinse în “Timişoara Capitală Europeană 2021”.

“Pentru CCE avem o ordonanţă de urgenţă la care lucrăm, este posibil ca în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare să o introducem. Nu ne-am pripit, am lucrat astfel încât să fie funcţională. Guvernul României va aloca o sumă suficient de mare pentru proiectele care se vor desfăşura în acest an în Timişoara”, a declarat Daniel Breaz, la Giarmata.

Totodată, ministrul a adăugat că guvernul va aloca bani şi pentru realizarea Muzeului Revoluţiei Române la Timişoara, care se va construi în fosta clădire a Garnizoanei din Piaţa Libertăţii.

“Am aprobat o hotărâre de guvern prin care la Timişoara se va înfiinţa Muzeul Revoluţiei Române. Este vorba despre clădirea fostei garnizoane care a trecut de la MApN la Ministerul Culturii. Vom aloca fonduri pentru a începe lucrările cât mai repede, pentru că la 30 de ani de la Revoluţie, Timişoara şi România merită să aibă un astfel de muzeu. Încă nu se ştie suma care va fi alocată. Suntem la faza de studiu de fezabilitate, pentru că ordonanţa de urgenţă a apărut abia în această săptămână, dar vor fi alocaţi bani suficienţi şi se vor aloca cât va fi necesar pentru finalizare”, a mai spus Daniel Breaz.

Comentarii

comentarii