Acasă Actualitate De la Oxigen pentru Timișoara, la Oxigen pentru România

De la Oxigen pentru Timișoara, la Oxigen pentru România

1330
DISTRIBUIȚI

Marți 20 noiembrie, la Hotel Timișoara, a avut loc conferința de lansare a proiectului “Politici publice alternative în domeniul calității aerului” și a campaniei „Oxigen pentru România”, în scopul conștientizării impactului poluării asupra sănătății populației.

Activitățile sunt derulate în parteneriat cu Asociaţia Creştem România Împreună (Braşov), Asociaţia Grupul de Iniţiativă în promovarea Opiniei Publice –GIPRO (Timişoara), Asociaţia Eco-Natura Comunităţii Baicoi (Bucureşti) şi Organizaţia Huţul-Eko Brodina (Suceava). Reprezentanţii acestor structuri şi-au propus să schimbe modul în care societatea civilă se implică în formularea de politici publice alternative. Proiectul are ca rezultate aşteptate creşterea capacităţii ONG-urilor şi partenerilor sociali de a se implica în formularea şi promovarea de propuneri alternative la politicile publice iniţiate de guvern.

“Cetățenii din zona Pădurea Verde –calea Lipovei din Timișoara continuă să se confrunte cu mirosul de negru de fum provenit de la fabrica de cauciucuri Continental. Am vrea să abordăm această problemă la nivel sistemic pentru a o putea rezolva. Noi am pornit de la Oxigen pentru cartierul meu, apoi am ajuns la Oxigen pentru Timișoara. Am observat că poluarea aerului nu ne afectează numai pe noi aici. De aceea am creat o coaliție care se numește Oxigen pentru România. Vrem să identificăm cele mai bune metode de a adapta legislația să fie eficientă pentru a ne proteja la nivelul problemelor cu care ne confruntăm noi, cetățenii”, a spus Adrian Stoica, GIPRO Timișoara.

„Dacă noi nu spunem ce reguli dorim și acceptăm, fără să controlăm, planurile de conformare privind prevenirea poluării pentru a intra în paramatrii de normalitate, atunci ceva nu e în regulă, atunci ne facem că facem legi contra poluării, care de fapt sunt inutile. Știm că lanțul birocratic este foarte lung și atunci normal că e greu. De aceea trebuie să fim vigilenți. Vrem ca societatea civilă să contribuie la conștientizarea tuturor celor care au capacitatea de a decide, pentru ca România să fie un spațiu protejat”, a declarat Radu Andrei, directorul GIPRO Timișoara.

Comentarii

comentarii