Acasă Actualitate De la scandal, la recunoştinţă. Primarul Nicolae Robu îl laudă pe fostul...

De la scandal, la recunoştinţă. Primarul Nicolae Robu îl laudă pe fostul viceprimar PSD, Traian Stoia

1054
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a rămas profund dezamăgit după sărbătoarea Centenarului Marii Uniri, de pe 1 decembrie 2018, când a crezut că politicienii de toate culorile vor deveni parteneri de discuţie pentru binele administrativ al oraşului, dar constată că speranţele i s-au spulberat. Edilul s-a plâns în conferinţa de presă de marţi 4.12.2018 că ceea ce s-a întâmplat în plenul de luni, când a avut loc rectificarea bugetară pe restul perioadei din anul curent, când psd-iştii nu au votat cu ochii închişi proiectul ce conţinea două articole. Şedinţa de plen de luni i-a reamintit primarului de votarea bugetului, când îl avea ca viceprimar pe social-democratul Traian Stoia, cu care a avut multe disput, dar prin al cărui vot final a trecut bugetul. Iar ceilalţi social-democraţi au fost numiţi de Nicolae Robu, din nou, cei care sunt “împotriva Timişoarei”.

“Ieri a fost o şedinţă cum numai o dată am mai avut în cei 6 ani de mandat, din punctul de vedere al devoalării poziţionării clare împotriva Timişoarei, împotriva interesului public al grupului PSD+ALDE. În 2016, trebuia să se adopte bugetul şi aveam nevoie neapărat de votarea în regim de urgenţă pentru că mai aveam 7 proiecte europene în derulare, iar termenul era 30 iunie 2016. (…). Ca să vrei răul oraşului tău într-atât, este descalificant. Viceprimarul PSD de atunci, domnul Traian Stoia, nu s-a conformat ordinului politic, a votat bugetul şi cu votul lui am putut adopta noul buget şi să susţinem proiectele europene. (…).  Traian Stoia, PSD-ist din 1990 a fost dat afară din partid pentru că a votat bugetul Timişoarei (…)”, a comentat Nicolae Robu.

Edilul spune că pentru votarea rectificării bugetare de acum, “s-a încercat şi o stratagemă”, în sensul că i s-a transmis (din partea PSD) că doi consilieri social-democraţi vor vota bugetul, după ce “vor face ei circ”, dar nu vor fi probleme.

“Eu ştiu deja cu cine am de a face, cu oameni fără cuvânt, care în ochii mei au decăzut, aşa cum s-a întâmplat şi cu alţii (…). Am avut grijă să putem avea cele 14 voturi necesare rectificării de buget atât de necesară”, a adăugat primarul.

De partea cealaltă, liderul grupului PSD din CLT, Dan Idolu, susţinea că reticenţa în votarea proiectului miercurea trecută avea în vedere faptul că proiectul de rectificare avea un punct care se dorea “ascuns”, cel referitor la mişcarea unor sume de bani între diferite structuri ale primăriei, ceea ce ar fi dus la creşteri de venituri pentru unii angajaţi.

Mai mult decât atât, Dan Idolu a afirmat în plenul de luni că s-a strecurat şi o eroare materială, în sensul că STPT ar fi cerut o suplimentare de 7 milioane de lei în loc de 7 mii de lei.

“Dacă votam proiectul săptămâna trecută (când nu s-a observat acest lucru, n.r.) primăria comitea infracţiunea de delapidare”, a spus Idolu.

Acum, cu rectificarea aprobată la limită, Nicolae Robu spune că nu mai vrea să aibă nicio discuţie cu cel căruia nu mai vrea să-i rostească nici numele, Dan Idolu.

 

 

 

Comentarii

comentarii