Acasă Actualitate De miercuri, revin la școală și restul elevilor din șase comune timișene....

De miercuri, revin la școală și restul elevilor din șase comune timișene. Într-o altă comună s-a impus scenariul 2, așa că o parte dintre elevi trec în online

322
DISTRIBUIȚI

Marți, 25 mai, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a actualizat scenariile după care se țin cursurile în unitățile de învățământ preuniversitar din județ. Față de ultima ședință, de sâmbătă, au trecut în scenariul 1 școlile și grădinițele din Beba Veche, Dudeștii Noi, Otelec, Jebel, Pișchia și Satchinez. Aici, începând de miercuri, vor reveni la cursuri în format fizic toți elevii. La Giera, pe de altă parte, tot de miercuri vor merge fizic doar preșcolarii, elevii din ciclul primar și cei din clasa a VIII-a, după ce unitățile din comună au fost trecute în scenariul 2.

„Scenariile au fost aprobate având în vedere rata incidenței cumulative a COVID-19 la 1.000 locuitori, pe ultimele 14 zile și propunerile Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ din fiecare localitate, propuneri avizate de către Inspectoratul Școlar Județean, fundamentată pe baza informării Direcției de Sănătate Publică Timiș, din 25.05.2021, cu privire la situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități, precum și în funcție de infrastructura și resursele existente în fiecare unitate de învățământ”, transmit reprezentanții prefecturii.

Reamintim, conform ordinului comun al miniștrilor Educație și Sănătății, cele două scenarii se impun pentru fiecare unitate de învățământ preuniversitar în funcție de rata de infectare pe 14 zile în localitatea unde se află. Dacă incidența este mai mică de 1 caz la mia de locuitori, se impune scenariul 1, iar dacă este mai mare, scenariul 2. În primul scenariu merg la cursuri toți elevii, iar în scenariul 2 doar cei de la grădinițe, din ciclul primar, clase terminale sau școli speciale, restul conectându-se online.

În județul Timiș, în urma hotărârii CJSU de marți, 557 școli din 90 de UAT-uri sunt în scenariul 1, iar 34 de școli din nouă UAT-uri sunt în scenariul 2. Față de începutul acestei săptămâni, numărul școlilor și grădinițelor în care toți elevii merg fizic la cursuri a crescut cu 20.

Comentarii

comentarii