Acasă Actualitate De miercuri, spitalul militar de pe Stadionul CFR devine funcțional

De miercuri, spitalul militar de pe Stadionul CFR devine funcțional

DISTRIBUIȚI

Dacă sâmbătă, ministrul de Interne, Marcel Vela, anunța că spitalul militar de pe Stadionul CFR așteaptă doar avizul de la Ministerul Apărării Naționale pentru a deveni operațional, marți, 21 iulie, Prefectura Județului Timiș anunță că acesta va putea primi pacienți începând de miercuri.

„De mâine urmează să se operaționalizeze Spitalul Clinic Militar de Urgență Dr. Victor Popescu Timișoara – Sistemul medical modular de izolare și tratament, amplasat pe stadionul CFR”, anunță reprezentanții Prefecturii. Demersurile pentru operaționalizarea acestuia au fost făcute de Direcția de Sănătate Publică Timiș, cu sprijinul Instituției Prefectului, și au fost oficializate, printr-un ordin de ministru, de către Ministerul Sănătății și Comitetul Național de Situații de Urgență, ordin publicat tot marți în Monitorul Oficial

Astfel, unitatea va intra pe lista cu spitalele suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți de virusul SARS-CoV-2. În cadrul Anexei 2 a Ordinului ministrului Sănătății nr. 555/2020 spitalul de campanie este menționat ca unitate care „asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I și faza II”.

Comentarii

comentarii