Acasă Actualitate De miercuri, temperaturile scad puternic în aproape toată țara. La munte vor...

De miercuri, temperaturile scad puternic în aproape toată țara. La munte vor fi ninsori și viscol

DISTRIBUIȚI

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 16 – 29 mai 2022. Potrivit specialiștilor, de miercuri se răcește semnificativ în majoritatea zonelor din ţară, temperaturile urmând să mai crească spre sfârșitul săptămânii.

Meteorologii anunță că, începând de miercuri, vremea se răcește în majoritatea zonelor din ţară.

“Pe parcursul zilei de marți, un front atmosferic rece va aduce averse, vijelii, descãrcãri electrice și grindină în mare parte din țară. De miercuri, vremea se va rãci semnificativ şi va fi vântoasã în cea mai mare parte a ţãrii. În zona montanã înaltã va ninge, iar vântul va sufla tare cu precãdere în masivele sudice, va fi viscol, iar vizibilitatea scãzutã. Pe arii restrânse, cantitãţile de precipitaţii vor fi însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 10 grade”, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Spre finalul săptămânii vremea se mai încălzește, astfel ca vom reveni la un regim termic normal pentru această perioadă, mai spun specialiștii.

În Banat, după data de 16 mai, când media maximelor se va situa în jurul a 28 de grade, vremea se va răci semnificativ astfel că, în 18 mai, se vor înregistra 19…20 de grade. Ulterior, vremea se va încălzi treptat urmând ca media maximelor să atingă din nou 28 de grade în ziua de 21 mai. În intervalul 22 – 29 mai, maximele vor scădea ușor de la o zi la alta, astfel că media regională va fi cuprinsă între 24 și 26 de grade. În primele 3 nopți de prognoză, media minimelor se va situa în jurul a 12 grade, apoi va scădea semnificativ, astfel încât în data de 19 mai se vor înregistra 5 grade. Ulterior datei de 19 mai, vremea se va încălzi treptat, media minimelor fiind de 12…13 grade în data de 22 mai, valoare ce apoi va caracteriza intervalul 22 – 29 mai. Probabilitatea pentru ploi va fi mare în 17 mai, apoi în intervalul 22 – 29 mai.

Comentarii

comentarii