Acasă Eveniment De Paște, Inspectoratul Poliției de Frontieră Timișoara are traficul de frontieră, sub...

De Paște, Inspectoratul Poliției de Frontieră Timișoara are traficul de frontieră, sub control strict

DISTRIBUIȚI

Cu prilejul Paștelui 2022, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, în următoarea perioadă, continuă măsurile dispuse încă de la sfârşitul săptămânii trecute, pentru întărirea dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat  şi de fluidizare a traficului în punctele de trecere, când valorile de la frontiera de vest au crescut considerabil.

Se menţin în continuare măsurile de adaptare atât a misiunilor, cât şi a resurselor umane şi materiale, la specificul fiecărei frontiere, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ.

La acest moment, prin punctele de frontieră tranzitul autoturismelor şi al persoanelor se derulează normal pentru această perioadă, fără a se înregistra blocaje.

În această perioadă, a fost suplimentat numărul personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct.

Vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de ieşire din ţară sau de intrare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

Nu în ultimul rând, vreau sa mai precizez, că reprezentanţii Poliției de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune.

Recomandări

Pentru perioada următoare, recomandăm persoanelor care doresc să petreacă sărbătorile pascale în afara graniţelor ţării să tranziteze frontiera națională prin toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional.

În continuare, recomandăm cetăţenilor români şi străini care trebuie să tranziteze frontiera națională în această perioadă să consulte aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro și  să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional la granița cu Ungaria, respectiv:

  • pe raza jud. Arad: PTF Turnu, PTF Vărşand, PTF Nădlac, PTF Nădlac II;
  • pe raza jud. Bihor: PTF Salonta, PTF Borş, PTF Borş II, PTF Valea lui Mihai, PTF Săcuieni;
  • pe raza jud. Satu Mare: PTF Urziceni, PTF Petea;
  • pe raza jud. Timiş: PTF Cenad.

Iarăși punctele de frontieră deschise la frontiera cu Serbia

  • pe raza jud. Timiș – PTF Jimbolia; PTF Moravita; iar PTF Valcani; Lunga; Cruceni sunt deschise doar intre orele 08 – 20, ora României;
  • pe raza jud. Caras – Severin – PTF Naidas;
  • pe raza jud. Mehedinti – PTF Portile de Fier I; PTF Portile de Fier II.

 

 

 

 

Comentarii

comentarii