Acasă Politica De trei zile, Timişul nu mai are prefect şi subprefect

De trei zile, Timişul nu mai are prefect şi subprefect

405
DISTRIBUIȚI

Liliana Oneţ va fi investită, marţi, în funcţia de subprefect al judeţului Timiş
La Instituţia Prefectului din Timiş a venit vremea schimbării. Dacă până acum schimbările au fost făcute din vorbe, de această dată, vorbele au fost susţinute şi de hotărâri de guvern. Astfel, prefectul de Timiş, Mircea Băcală, şi subprefectul Zoltan Marossy au fost demişi printr-o hotărâre de guvern, din 8 mai, publicată în Monitorul Oficial, în 11 mai. Practic, de atunci, judeţul Timiş nu mai are conducere – asta pentru că Liliana Oneţ, cea care a fost numită prin hotărârea de guvern din 8 mai, publicată în 11 mai, în Monitorul Oficial, în funcţia de subprefect, va fi investită în această funcţie abia marţi, 15 mai. „Sâmbătă, duminică şi luni, Instituţia Prefectului Timiş nu a avut conducere.

Am discutat cu angajaţii prefecturii ca în cazul în care va trebui semnat un document sau vreun act ce trebuie transmis la ministere sau alte organe centrale să fie semnat de şefii de servicii.

Dar faptul că Instituţia Prefectului nu a avut conducere în aceste zile nu a pus în dificultate buna funcţionare a instituţiei, doar luni fiind zi lucrătoare”, a declarat fostul prefect, Mircea Băcală.

Eugen Dogariu – prefect
Funcţia de prefect va fi ocupată de Eugen Dogariu – propunerea PSD – acestuia nevenindu-i încă decizia de investire. Pentru propunerea PNL – Liliana Oneţ – a venit hotărârea de investire în funcţia de subprefect, lucru care se va întâmpla marţi, 15 mai, în prezenţa unui reprezentant al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Deşi liberalii au propus-o pe Liliana Oneţ chiar la funcţia de prefect, la Bucureşti s-a decis ca în această funcţie să fie numit Eugen Dogariu – propunerea PSD, care a ocupat în urmă cu ceva timp funcţia de subprefect, iar Liliana Oneţ să fie investită în funcţia de subprefect. Liliana Oneţ a fost angajată la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, la nivel naţional, ca director de cabinet.

A fost şi director de cabinet la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

Comentarii

comentarii