Acasă Actualitate De vineri, Colterm începe să dea drumul la căldură, etapizat, și în...

De vineri, Colterm începe să dea drumul la căldură, etapizat, și în zonele în care aceasta încă nu a ajuns. De abia joia viitoare ar urma să fie finalizate toate șantierele

262
DISTRIBUIȚI

ajutoare incalzire bÎncepând de, vineri, 15 octombrie, Colterm va da drumul la căldură și în zonele în care acest lucru nu s-a întâmplat de luni până acum, din cauza lucrărilor de înlocuirea a țevilor vechi. Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, acest lucru se va întâmpla treptat, pe măsură ce lucrările se finalizează, după cum urmează:

✅  15 octombrie

📍        PT Păltiniș – Liceul Grigore Moisil; Str. Sorin Titel (nr. 8); Str. George Dragomir  (nr. 10) și Str. Ghirlandei (parțial);

📍        PT 21 – Str. București (nr. 32, 36 și 38); Take Ionescu (nr. 45), Str. Titan și Str. Tapia

✅ 16 octombrie

📍 PT Păltiniș–Str. Sorin Titel (nr. 16), Str. Ghirlandei (nr. 1 A și 6)

✅  19 octombrie

📍        PT 7C – Str. C. D. Loga (nr. 19, 21, 23, 24, 24A, 25, 26, 28, 29, 30); Str. Gheorghe Andrașiu (nr. 4); Str. Academician Alexandru Borza (nr. 4)

✅ 21 octombrie

📍        PT 21 – Școala Gen. Nr. 16; Str. București (nr. 15A și 19); Str. Martir Miroslav Teodor (nr. 7, 14).

✅ 30 octombrie

📍       PT 21 – Str. Aurel Popovici (nr. 2); Str. Bucuresti (nr. 2, 2A); Str. Take Ionescu (8, 10, 12, 18, 22, 24, 27, 29, 33, 35, 39, 43, 47).

Așadar, de abia de joia viitoare ar urma să ajungă căldura la toți utilazatorii, cu toate că, miercuri, viceprimarul Ruben Lacțău promitea că acest lucru se va întâmpla de luni.

„La punctele termice 10A și 10B, situate în zona Piața Traian, se efectuează lucrări fără a afecta furnizarea căldurii urmând ca, atunci când temperaturile exterioare o vor permite, să se realizeze cuplarea la nouă rețea. De asemenea, urmează să efectuăm lucrări la Liceele Ion Vidu și Liceul de Arte, pentru depistarea și remedierea problemelor la instalațiile interioare astfel încât, de săptămână viitoare, să putem furniza căldură în parametrii(…) Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi vă mulţumim pentru înţelegere”, precizează reprezentanții primăriei.

Aceștia reiterează ideea că șantierele deschise nu fost finalizate până acum din cauza condițiilor meteo. Proiectul în cadrul cărora au loc lucrările se numește „Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timișoara în vederea conformării la normele de protecția mediului privind emisiile poluante în aer și pentru creșterea eficienței în alimentarea cu căldură urbană, Etapa II”, în valoare de 130 de milioane de lei, finanțat prin fonduri europene.

Vă amintim că, încă din urmă cu o săptămână, reprezentanții Colterm anunțau că vor începe de luni, 11 octombrie, probele la cald, cu agentul termic pornind din centrale la 35℃. Se preciza că, treptat, temperaturile vor crește, în funcție de nevoi, dar și că există șantiere nefinalizate. Ulterior, s-a dovedit că nu au fost încălzite o bună parte din apartamentele, spitalele și școlile legate la sistemul centralizat.

Comentarii

comentarii