Acasă Actualitate De ziua internațională a roseului, peste 30 de vinuri așteaptă vizitatorii festivalului...

De ziua internațională a roseului, peste 30 de vinuri așteaptă vizitatorii festivalului #Launmomentdat în parc, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Viața e roz #Launmomentdat în parc, deoarece în 10 iunie se sărbătorește vinul rose pe toate meleagurile lumii. La Timișoara organizatorii ROVINHUD Wine Show vă așteaptă cu vinuri de culoarea somonului sau a foii de ceapă din România, Ungaria, Republica Moldova, Italia și Franța.

Două triciclete umplute cu gheață și sticle de rose se vor plimba sâmbătă și duminică în Parcul Regina Maria pentru a răcori vizitatorii festivalului #Launmomentdat în parc cu un pahar, două, trei.

”Ne pregătim să oferim iubitorior de vin roseuri create din soiuri precum Busuioaca de Bohotin, Merlot, Fetească neagră, Burgund Mare, Pinot noir, Traminer, Malbec, Cabernet Sauvignon și multe altele. Vom avea și spumante, șampanii, dar vor fi și soiuri nemaiîntâlnite până acum ca de exemplu Csókaszőlő. Majoritatea seci, dar vom avea și demiseci, chiar și demidulci pentru cei care acum încep să cunoască lumea vinului. În același timp astfel anunțăm și prezența doamnei Elizabeth Gabay, Master of Wine, cel mai recunoscut expert de roseuri din lume la următoarea ediție a ROVINHUD Wine Show din 10-12 noiembrie.” declară Zoltán Szövérdfi-Szép inițiatorul salonului de vinuri.

Cramele ale căror vinuri vor putea fi degustate sunt: Agape Artă & Natură, Aramic, Balla Géza, Pivnițele Birăuaș, Bíbor Birtok (HU), Domeniul Bogdan, Corcova, Casa de Vinuri Cotnari, Chateau Cristi, Familia Darabont, Davino, eWineClub, Crama Gîrboiu, Crama Hermeziu, Köpcös (HU), Crama Oprișor, Crama Pandora, Petro Vaselo, Recaș, Familia Sescu, Pivnița Takács, Teleki (HU), Thesaurus.

 Costul va fi de 10 lei pentru 100 ml, dar cei care doresc să experimenteze mai multe pot opta și pentru jumătate de porție din fiecare, bineînțeles la jumătate de preț. Pentru cei hotărâți va exista și posibilitatea de ”all you can taste” la prețul de 100 lei.

Vinurile sunt oferite gratuit de către crame, iar toate încasările vor sprijini membrii cu dizabilități ai Asociației Ceva de Spus, pentru a-și pune în practică proiectele de accesibilizare a orașului.

 

Comentarii

comentarii