Acasă Eveniment De ziua lui Traian Băsescu, revoluţionarii din Timişoara au protestat în Piaţa...

De ziua lui Traian Băsescu, revoluţionarii din Timişoara au protestat în Piaţa Victoriei

DISTRIBUIȚI

FOTO

Vineri, 4 noiembrie, de la ora 16.30, chiar de ziua de naştere a lui Traian Băsescu, revoluţionarii, membrii fondatori ai Frontului Democratic Român creat chiar în decembrie 1989, au organizat un miting de protest, în Piaţa Victoriei, denumit „Timişoara – avangarda civică a României”. Din păcate, foarte puţini revoluţionari au răspuns chemării.

Cu acest prilej, Lorin Fortuna, preşedintele Asociaţiei „Victoria” a Luptătorilor în Revoluţie, a citit un apel trimis către Consiliul Local Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş şi spre ştiinţă populaţiei oraşului de pe Bega, judeţului Timiş, dar şi populaţiei întregii ţări şi a Europei. Cu acest prilej, a fost comemorat şi un an de la moartea poetului Adrian Păunescu.

„Una dintre cele mai mari personalităţi pe care a avut-o România. E o comemorare semioficială, pe cale civică, a lui Păunescu. De ce acest miting, chiar de ziua preşedintelui Băsescu? Să-i oferim un cadou specific, pe măsura modului în care a condus ţara, să-i dăm de înţeles că nu vom accepta de bună voie dictatura Băsescist-Bocistă. Nu avem nicio şansă să scăpăm de criză, dacă nu scăpăm de Băsescu”, a strigat Fortuna, la microfon, în Piaţa Victoriei din Timişoara.

Comentarii

comentarii