Acasă Administraţie De Ziua Mondială a Apei, ABA Banat va ecologiza 5 km de...

De Ziua Mondială a Apei, ABA Banat va ecologiza 5 km de râuri în Timiș și Caraș-Severin

717
DISTRIBUIȚI

Cu prilejul Zilei Mondiale a Apei, luni 22 martie, Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) și-a propus să ecologizeze 5 km de albie minoră, râu Timiș, râu Bega și pârâul Dognecea, din județele Timiș și Caraș-Severin.

La sfârșitul acțiunilor, veți putea vizualiza pe pagina de socializare a Administrației Bazinale de Apă Banat cât de frumoase sunt apele României atunci când devin curate -spune Sorina Neaga, PR ABAB Timișoara.

De asemenea, în aceste zile, la nivel național, vor fi organizate acțiuni educative online din cele mai diverse: lecții sau workshopuri on-line, ateliere online de creație și de pictură, cluburi de lectură, Zilele Porților Deschise la principalele lucrări din administrare,  expoziții virtuale de desene și creații ale copiilor, dezbateri interactive și experimente cu apă online. Aceste activități vor fi integrate în cadrul campaniei dezvoltate la nivel online de către organizatorul Zilei Mondiale a Apei sub numele de ”Water2me” în care copiii sunt încurajați să vorbească despre apă și să transmită un mesaj profund având ca punct de pornire sloganul Zilei Mondiale a Apei, ”Prețuiește apa”.

Prin urmare, ABA Banat promovează și susține activitățile culturale îmbinate cu educația de mediu în comunitate, prin asocierea cu Aquatim, CRIES și librăria “La două bufnițe” în cadrul campaniei “Sete de carte” ce va debuta chiar luni, 22 martie, ora 14.00, pe paginile de facebook  ale partenerilor menționați.

Răspunzând întrebării „Ce înseamnă apa pentru tine?”, mesajul principal propus de ONU de Ziua Mondială a Apei 2021, ABA Banat răspunde: responsabilitate pentru prezent și viitor, în care soluțiile găsite să integreze toate autoritățile cu angajamente  în managementul apei. Toți prețuim apa! -a mai spus Neaga.

 

 

Comentarii

comentarii