Acasă Actualitate De Ziua Morților, Timișoara va fi omorâtă de gunoaie

De Ziua Morților, Timișoara va fi omorâtă de gunoaie

1048
DISTRIBUIȚI

31 octombrie este ultima zi în care străzile din Timișoara vor fi măturate de angajații Retim. Primarul Nicolae Robu se lăuda că de la 1 noiembrie serviciul de curățenie va fi asigurat de Horticultura, societate a Primăriei Timișoara. Horticultura urma să preia de la Retim și angajații care vad curățenie pe străzi. Deși mai sunt două zile, nu a fost încheiat nici un contract. Peste 100 de măturători de la Retim vor rămâne pe drumuri, toți provenind din rândul persoanelor vulnerabile, cu familii și cu venituri limitate. Compania a reușit să găsească modalități prin care o bună parte din șoferi și măturători să nu fie disponibilizați, dar nu poate face mai mult. 

Dacă acum gunoaiele sunt cu greu ținute sub control, de Ziua Morților, 1 noiembrie, Timișoara va fi deja ucisă de gunoaie.

Pe ”marele” primar al Timișoarei nu îl preocupă nici aspectul orașului și nici locuitorii săi. În ciuda declarațiilor primarului, Retim mai are de încasat de la Primăria Timișoara aproximativ 7.000.000 lei (1,5 milioane de euro) pentru servicii efectuate. Primăria nu a reuși în ultimele luni să plătească la Retim decât sume infime. Primăria, sau mai bine spus primarul Nicolae Robu, pentru că el decide totul, datorează milioane de euro la zeci de firma care au prestat servicii pentru municipalitate, unele dintre ele fiind apoape de faliment. Modul în care Robu îi tratează pe cei cu care primăria are contracte este înjositor, nedemn de un primar, care pe deasupra este liberal.

Timișorenii, din ale căror taxe și impozite își ia salariul și Nicolae Robu, se întreabă ce face acesta cu milioanele de euro pe care primăria le are la buget.

Comentarii

comentarii