Acasă Actualitate De Ziua Națională a Lecturii, primarul Fritz le-a citit copiilor o carte...

De Ziua Națională a Lecturii, primarul Fritz le-a citit copiilor o carte scrisă de autori germani

DISTRIBUIȚI

Campania (pre)electorală a primarului Dominic Frtiz se bazează pe… copii. Fapt ce este nu doar ilegal, dar și imoral. Între sesiunea foto cu copiii care au participat la un concurs de șah, chiar în sala de consiliu a primăriei, și plimbarea cu tramvaiul de pe bulevardul cetății, tot împreună cu mai mulți elevi aduși ”cu arcanul” de la școlile din zonă, Fritz și-a făcut timp și să le citească unor elevi de clasa a IV-a. De Ziua Națională a Lecturii, primarul le-a citit elevilor de la Școala 19 o care scrisă de doi autori… germani. ”Podul copiilor”, de Max Bolliger și Stepan Zavrel, transmite un mesaj important micilor cititori: să construiască poduri între oameni… și nu ziduri. Mesaj pe care și Fritz ar trebui să-l înțeleagă, mai ales că volumul din care a citit este recomandat copiilor între 2 și 8 ani.

Unul dintre zidurile pe care Dominic Fritz nu contenește să le ridice este cel între realizările fostei administrații și încercările sale penibile de a și le asuma. Lunga listă de proiecte depuse și câștigate de administrația Robu este acum finalizată, cu mari întârzieri, de administrația Fritz. Iar în Primăria Timișoara a vorbi despre originea acestor proiecte este tabu.

Primarul a fost la biblioteca Școlii Gimnaziale 19, unde le-a citit copiilor, dar nu a contribuit cu ceva la construirea/renovarea bibliotecii. Și nici nu s-a întrebat: cum de arată atât de bine o bibliotecă dintr-o școală din Timișoara. Meritul îi aparține fostului directorul al şcolii, Claudia Muntean, care, în 2015 a reușit cu bani din bugetul școlii și, mai ales, din donații, să renoveze biblioteca, de la instalaţia electrică, până la parchet şi mobilier.

Comentarii

comentarii