Acasă Cultura De Ziua Națională a României, Conu Leonida față cu reacțiunea, de I.L....

De Ziua Națională a României, Conu Leonida față cu reacțiunea, de I.L. Caragiale, la Teatrul Național Timișoara

DISTRIBUIȚI

Cu ocazia Zilei Naționale a României, joi, 1 decembrie 2022, de la ora 19:00, Sala Mare a Teatrului Național va găzdui premiera spectacolului CONUL LEONIDA FAȚĂ CU REACȚIUNEA de I.L. Caragiale, spectacol semnat de cunoscutul regizor Felix Alexa, în cadrul programului CelebrART.

Spectacolul, trecut prin filtrul inteligenței și al umorului abraziv al creatorului său, recuperează acest text clasic – o bijuterie dramaturgică exploatată de obicei în aceeași cheie cu celelalte piese ale lui Caragiale – în modernitatea lui extremă, în valențele teatrului absurd de la care se va reclama, un secol mai târziu, Eugène Ionesco, de pildă.

De asemenea, spectacolul aduce pe scenă o distribuție de excepție: Claudia Ieremia și Ion Rizea în celebrele roluri ale Efimiței și Leonida, Matei Chioariu și Alina Ilea în rolul Saftei și în cel al lui Mițu, prima nevastă.

Următoarea reprezentație a spectacolului este programată marți, 13 decembrie. Detalii și bilete: https://www.tntm.ro/programul-lunii/conul-leonida-fata-cu-reactiunea.

 

Comentarii

comentarii