Acasă Actualitate De Ziua României, Timişoara va avea centură

De Ziua României, Timişoara va avea centură

223
DISTRIBUIȚI

Emil Boc la Timişoara:
Emil BocPrim-ministrul Emil Boc a venit din nou în judeţul Timiş. Totuşi, prim-ministrul a avut parte şi de un mic incident la Timişoara. Maşina premierului a fost ţinta unui atac cu… un ou! Astfel, un ou a fost aruncat în direcţia maşinii premierului, de pe partea cealaltă a drumului. Oul nu l-a nimerit pe Boc, iar aruncătorul a fugit, pentru a nu fi prins de forţele de ordine. Urmele oului încă au rămas pe dalele din faţa Palatului Administrativ, unde-şi au sediu Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean. Emil Boc spune că nu a observat oul zburător, dar a spus că “în vremuri de criză, un premier trebuie să-şi asume orice”

Ziua României – ziua de finalizare a primului tronson al centurii, minus pasajul
Primul pas de la sosirea de pe aeroport Emil Boc l-a făcut pe centura de ocolire a Timişoarei. Centura e încă finalizată, deşi a fost începută în urmă cu mulţi ani. Acesta a discutat cu constructorii şi a mers prin colbul a ceea ce va deveni în curând centură. Din ce spune Emil Boc, acest lucru se va întâmpla la 1 decembrie 2009 – termenul de finalizare a centurii, mai precis al primului tronson de 12,6 kilometri al centurii de ocolire a oraşului de pe Bega, minus pasajul. Cât priveşte celelalte două tronsoane, care ar încheia inelul de centură, acestea sunt deocamdată în expectativă. Există studiu de fezabilitate, dar despre acestea… se va mai vorbi. Numai despre acest tronson de centură s-a vorbit ani de-a rândul şi s-au dat multe termene de finalizare, încât timişorenii şi timişenii nu mai ştiu ce să creadă. “Timişul este o prioritate pentru guvern, fiind nu numai un centru important al României, dar şi un nod important. Obiectivele – finalizarea completă a centurii ocolitoare a municipiului Timişoara, cu excepţia pasajului, dar centura va fi funcţională. 12,6 kilometri”, a spus Emi Boc. Astfel, centura va fi inaugurată chiar de ziua României, 1 Decembrie. Termenul era, iniţial, noiembrie.

La 1 decembrie e gata şi DN 6 Timişoara-Lugoj, spune Boc
Boc a dat la Timişoara şi alte termene de finalizare a lucrărilor de infrastructură din zonă. “Al doilea obiectiv pe care îl vom finaliza în această perioadă e reabilitarea DN 6 Lugoj-Timişoara, la 1 decembrie toată lucrarea de modernizare va fi terminată. Autostrada Arad-Timişoara – mijlocul lui 2011, întregul tronson să fie gata, finalizat, astfel încât la mijlocul anului 2011 să avem finalizată toată lucrarea. Varianta de ocolire a Lugojului va fi gata în mai 2010 – 9,6 kilometri. Reabilitarea DN 6 Caransebeş-Lugoj – finalizare noiembrie 2010”, a mai spus Emil Boc, la Timişoara. Sunt şi proiecte de infrastructură în pregătire, cum ar fi autostrada Timişoara-Lugoj şi Lugoj-Deva. Emil Boc a făcut o vizită şi la Smithfield, unde s-a declarat impresionat de calitate şi de management. În urmă cu o săptămână, guvernanţii promiteau că vor veni bani pentru reabilitarea termică a blocurilor din Timişoara. Primăria a trimis indicatorii economici. “În partea a doua a lunii iulie, august, dacă au trimis indicatorii economici, vin banii pentru reabilitarea termică a blocurilor”, a spus Emil Boc.

Comentarii

comentarii