Acasă Actualitate Debandadă în domeniul autorizării comerciale. La Primăria Timişoara sunt doar trei firme...

Debandadă în domeniul autorizării comerciale. La Primăria Timişoara sunt doar trei firme de deratizare cu autorizaţii

DISTRIBUIȚI

După ce oamenii din departamentul de specialitate al Primăriei Timişoara au cercetat, la solicitarea primarului Nicolae Robu, toate documentele instituţiei, au constatat că sunt doar trei firme care au o autorizaţie comercială pe domeniul de activitate deratizare şi dezinsecţie. Oricum, municipalitatea nu are prea mult control asupra acestor afaceri, poate doar emite o autorizaţie comercială, nimic mai mult.

„Am zis să se facă public lista firmelor autorizate. Să se ştie”, a spus, vineri, Robu. Ei bine, la ora când făcea această afirmaţie, pe pagina de internet a primăriei nu exista lista magică. Dar, cu ajutorul consilierului său, Cătălin Iapă, primarul Robu a citit, până la urmă, o listă cu firmele respective, una pe care nici măcar el nu a crezut-o, pentru că avea doar trei poziţii, iar cap de listă era chiar SNTCF CFR, adică Regionala CFR!

Cele trei firme sunt:

SNTFC CFR CĂLĂTORI-Sucursala Regională de Transport Feroviar (emisă în 2018), PRED SMY S.R.L. (emisă în 2016), KEEP CLEAN ANDREEA SRL (emisă în 2019)

„Ce-i lista asta? E greşită, ce îmi daţi să văd?”, spunea mirat primarul. „Nu, nu, e lista bună”, a insistat Iapă, iar Robu s-a convins, la fel de mirat că aşa este.

El admite că s-a gândit la o înăsprire a legislaţiei locale în domeniu, dar a şi recunoscut că aşa ceva ar fi, de fapt, un fel de frecţie cu Diana la picior de lemn.

„Am dat în lucru să vedem ce putem noi să facem, că nu suntem imuni la asemenea acţiuni. Noi putem avea oricâte aprobări, autorizări, filtre, nu poţi decât să acţionezi cu pedeapsă. Nimeni nu poate să prevină aşa ceva. Le-am dat (n.r. angajaţilor primăriei) temă să se inspire, poate au alţii lucrurile mai bine puse la punct. Trebuie verificat juridic, eu cred că trebuie o lege, să se asigure o mai mare imunitate la asemenea lucruri iresponsabile. În ceea ce priveşte deciziile de legislaţie locală e o problemă, aceasta se contestă în instanţe, s-au pierdut procese pentru că s-a considerat că s-a adăugat la lege şi e nepermis. Alţi judecători lasă hotărârea locală aşa cum e, dacă nu intră în contradicţie cu legea. Dar ca să nu fie tratamente diferit”, a declarat primarul Timişoarei.

Comentarii

comentarii