Acasă Administraţie Decizie majoră – Fermierii din Timiş vor să fie iarăşi „fruncea”

Decizie majoră – Fermierii din Timiş vor să fie iarăşi „fruncea”

DISTRIBUIȚI

Ciprian Kovacs directorul Camerei Agricole Timis

Bănăţenii vor să fie iarăşi fruncea. Camera Agricolă Judeţeană (CAJ) Timiş  – prima înfiinţată, în 8 septembrie 2013, dintre cele opt recunoscute de Ministerul Agriculturii – a demarat organizarea Camerei Agricole Naţionale (CAN).

Ciprian Kovacs, directorul CAJ Timiş, a declarat că de acest demers a fost înştiinţat inclusiv ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, când a venit în Timişoara, în luna aprilie 2014. Deja s-a luat legătura cu reprezentanţii celorlalte camere din Covasna, Arad, Caraş-Severin, Bihor, Suceava, Mehedinţi şi Tulcea şi toţi sunt de acord să se alieze. Prima întâlnire între reprezentanţii camerei agricole din Arad şi din Timiş a avut în 2 mai.

„Unul dintre obiective este să mergem la minister şi să cerem surse de finanţare pentru camerele agricole, să fim incluşi în noul PNDR. Există unele axe de finanţare care pot fi date camerelor. De exemplu, banii pentru cursurile de formare profesională (management agricol sau agricultură ecologică, Măsura 111), să ajungă la camerele agricole. E vorba de 2 milioane de euro. Vom merge şi la comisarul european pe Agricultură, Dacian Cioloş, la biroul lui din Bruxelles. Dacă nu vom reuşi să facem camera naţională, vom înfiinţa Asociaţia Camerelor Agricole”, a declarat Kovacs.

Comentarii

comentarii