Acasă Politica Declarația de presă a Secretarului General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, de...

Declarația de presă a Secretarului General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, de după vot

DISTRIBUIȚI

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a votat astăzi, 9 iunie, la Secția de votare nr. 60 din cadrul Colegiului Național „I.L. Caragiale” din București, în jurul orei 10.00.

După vot a acordat următoarea declarație de presă:

„Am venit să-mi îndeplinesc datoria cetățenească de a vota în aceste alegeri foarte importante.

Apelul meu este ca un număr cât mai mare dintre români și românce să vină la vot. Este extrem de important.

Un gând special pentru cei peste un milion de tineri și tinere care votează pentru prima dată. Este foarte important să facă acest prim pas către implicare democratică și civică.

Și chiar dacă, din păcate, nu am avut o dezbatere pentru alegerile europene mai conturată, sper ca și diaspora românească, în număr atât de mare prezentă, să vină la vot și să voteze pentru europarlamentare.

Apelul meu către români și către românce este să se uite la cei pe care doresc să-i investească cu votul lor, dincolo de culoarea de partid.

Să se uite la om, să se uite la calitatea lor, dacă sunt gospodari buni, dacă sunt oameni serioși.

Până la urmă, în vremurile acestea foarte complicate, multe decizii vor depinde și de nivelul local, și de nivelul național, și de nivelul european și internațional.

De aceea, sper din toată inima ca această primă salvă din rândurile de alegeri succesive din România – alegerea aleșilor locali din toată țara și a europarlamentarilor români- este, de fapt, prima garnitură de lideri politici pe care românii îi aleg în acest an electoral super încărcat.

De aceea, suntem practic la început de nou ciclu politic, cu noi aleși locali, cu noi europarlamentari, cu un nou președinte, cu un nou parlament, cu un viitor nou guvern.

Sper din toată inima ca această echipă să-și facă datoria față de țară, indiferent de preferința politică, indiferent de ideologie, indiferent de orice alt criteriu.

De aceea, veniți în număr cât mai mare la vot! Este important. Este un moment foarte complicat în istoria Europei, în istoria lumii, în istoria națională. Trebuie cu toții să ne implicăm și să ne decidem singuri destinul.

–       Credeți că se va prelungi programul de vot?

Sper că da. Dacă va fi atât de multă lume doritoare să voteze, cred că este un lucru bun. Sper ca și în diasporă, deși europarlamentarele au fost destul de obscure ca dezbatere publică în România astăzi, să suscite interesul diasporei românești. Sunt foarte importanți, sunt foarte numeroși și sper ca și la aceste alegeri să își arate interesul față de destinul României.”

Comentarii

comentarii