Acasă Cultura Conducerea Facultăţii de Litere şi-a dat demisia în grup

Conducerea Facultăţii de Litere şi-a dat demisia în grup

DISTRIBUIȚI

maria_tenchea“Ne-am dat demisia în grup, pentru că nu putem remedia situaţia financiară”, spune decanul instituţiei
Peste 20 de miliarde de lei vechi este deficitul financiar înregistrat la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie din cadrul Universităţii de Vest Timişoara. Conducerea facultăţii şi-a demisia în grup, la începutul acestei săptămâni. Asta pentru că nu se simt în stare să recupereze această pierdere enormă. Rectorul UVT, Ioan Talpoş, a anunţat că, de vineri, oricine poate să-şi depună candidatura pentru o funcţie în conducerea facultăţii.

Talpoş le dă trei ani de graţie

 “Am considerat că nu putem face faţă problemei financiar-manageriale. Ne-am dat demisia în grup, toată conducerea facultăţii, decan, prodecani şi secreatrul ştiinţific.
Toate facultăţile umaniste din ţară suferă din lipsa studenţilor. Situaţia este critică, de altfel, în întreg învăţământul românesc”, ne-a declarat Maria Ţenechea, fostul decan al Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie din cadrul UVT.
Problemele la această facultate au apărut imediat după ce numărul anilor de studii s-a redus de la 4 la 3 ani. În plus, mai multe specializări de la Facultatea de Litere au dispărut în ultimul timp.
Numărul studenţilor a scăzut semnificativ, în timp ce numărul profesorilor a crescut mereu.
“Le accept demisia. De vineri se pot depune dosare pentru candidaţii care vor să acceadă în conducerea facultăţii. Problemele de aici sunt mai vechi, dar deficitul de 20 de miliarde de lei vechi este unul îngrijorător. S-a ajuns aici în special pentru că numărul de studenţi nu a crescut în aceeaşi proporţie cu numărul de posturi”, spune Ioan Talpoş, rectorul Universităţii de Vest. Acesta mai susţine că viitoarea conducere trebuie să depăşească problemele în maxim 3 ani.
“Nu îi vom lăsa de unii singuri, îi vom ajuta şi noi. Indiferent cine va veni la conducere, trebuie să fie animaţi de dorinţa de a scăpa de datorii. Deocamdată nu se pune problema ca unii profesori să plece de la Litere”, mai spune Talpoş.

Comentarii

comentarii