Acasă Administraţie Definitivat 2014: Peste 50% dintre candidaţi au luat examentul în Timiş

Definitivat 2014: Peste 50% dintre candidaţi au luat examentul în Timiş

537
DISTRIBUIȚI

definitivat

130 din cei 264 de candidaţi ce s-au prezentat la proba scrisă a examenului de Definitivat în Timiş au obţinut cel puţin nota 8, ceea ce le asigură promovarea examnelui.

29 dintre dascălii începători au renunţat la examen imediat ce au văzut subiectele, în timp ce 32 nici măcar nu s-au prezentat la examen. Doi dascăli, ambii de religie, au fost eliminaţi din examen după ce au fost prinşi cu telefoane mobile asupra lor.

Cea mai mare parte, 100 de profesori, au obținut note între 8 și 8,99, 27 note între 9 și 9,99, iar trei profesori au luat nota maximă. 10 absolut a fost dat la filosofie, geografie şi educatori. Cea mai slabă lucrare a fost la diciplina artele spectacolului, unde un candidat a luat nota 1.

Numărul mai mare de candidaţi faţă de alţi ani se datorează faptului că MEC a permis ca la examen să se prezinte şi cadre didactice cue un an vechime în învăţământ şi nu cu minim doi, cum era până acum.

Examenul scris a avut loc la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timişoara. Specializările învăţători şi educatori au fost cele mai căutate de candidaţii la titularizare. Dascălii au dreptul să se prezinte de trei ori la examen, iar dacă nu reuşesc să obţină o notă de trecere, nu vor putea lucra ca titulari, ci doar ca suplinitori.

Rezultatele parţiale au fost afişate pe site-ul MEC  http://definitivat.edu.ro/2014/index.html. Rezultatele finale, în urma rezolvării tuturor contestaţilor, vor fi afişate pe 24 iulie.

Comentarii

comentarii