Acasă Actualitate Delegația Organizației Mondiale a Sănătății – întâlnire cu conducerea DSP Timiș

Delegația Organizației Mondiale a Sănătății – întâlnire cu conducerea DSP Timiș

216
DISTRIBUIȚI

O delegație a Organizației Mondiale a Sănătății condusă de doctor Heather Papowitz, manager de criză, s-a întâlnit cu conducerea Direcției de Sănătate Publică Timiș (DSP), în 27 octombrie.

Scopul vizitei a fost acela de a întelege fluxul informațional și operațional în contextul epidemiologic actual, precum și volumul de muncă raportat la resursele umane și materiale existente.

În cadrul discuțiilor purtate au fost abordate aspecte legate de evoluția pandemiei la nivel național și în detaliu la nivelul județului Timiș, având la bază testarea extinsă desfășurată în întregul județ, obținută prin eforturi susținute.

De asemenea, a fost marcată importanța efectuării anchetelor epidemiologice în timp util, validarea cu celeritate a rezultatelor testelor, astfel încât informația să ajungă în cel mai scurt timp la cei vizați, pentru a institui măsurile preventive conform normelor sanitare în vigoare.

Pe parcursul acestei reuniuni a fost prezentată implicarea Direcției de Sănătate Publică Timiș în campania de vaccinare împotriva COVID-19, prin avizarea și susținerea deschiderii centrelor de vaccinare în așa fel încât să se asigure acoperirea întregului areal al județului, procedându-se la instruirea personalului din cadrul acestora, precum și a medicilor de familie care și-au manifestat disponibilitatea în acest sens. În toată această perioadă s-au depus eforturi pentru asigurarea continuității în aprovizionarea și distribuirea numărului de doze necesare, conform solicitărilor din teritoriu.

Cu această ocazie a fost vizitat Laboratorul și Centrul Operațional al Direcției de Sănătate Publică Timiș, unde reprezentanții OMS au purtat un dialog cu persoanele direct implicate în activitate.

În urma acestei întrevederi s-a concluzionat faptul că este necesar a se stabili un cadru legal mai clar și punctual, proceduri specifice mai detaliate pentru situații de urgență medicală.

O altă concluzie o constituie faptul că odată cu alocarea de noi atribuții direcțiilor de sănătate publică, trebuie asigurată de la nivel central, suplimentarea resurselor umane și materiale.

Comentarii

comentarii