Acasă Eveniment Delegaţie economică germană la Timișoara și Arad

Delegaţie economică germană la Timișoara și Arad

255
DISTRIBUIȚI

Ataşatul economic al Amdasadei Germaniei la Bucureşti, Sebastian Gromig, întreprinde prima vizită în vestul României de la numirea sa în funţie. Diplomatul german este însoţit de către corespondentul pentru România, Republica Moldova şi Bulgaria al German Trade And Invest (GTAI, Biroul Federal German de Comerţ Exterior) şi de către consulul Germaniei la Timişoara, Rolf Maruhn.

Delegaţia germană va participa la deschiderea Târgului Confort Construct & Instal la Expo Arad Internaţional şi va purta discuţii cu preşedintele CCIA Arad, Gheorghe Seculici. Oficialii germani  vor vizita firma Webasto din Nădab şi brutăria germană Johann Henger de la Sântana, unde se vor întâlni cu primarul orașului Sântana, Daniel Tomuţa şi cu directorul adjunct al Liceului Tehnologic, Ana Höniges, în vederea înfiinţării unei clase de şcoală profesională după modelul dual german în domeniul mecanicii agricole. Delegaţia germană va vizita și firma Modelleisenbahn SRL din zona industrială Micalaca Est care produce trenuleţe electrice pentru Rocco-Fleischmann, după care este prevăzută şi o întâlnire cu membrii Asociaţiei Economice Germano-Române DRW Arad, în cadrul căreia consulului Germaniei la Timişoara îi va fi înmânat certificatul de membru de onoare în consiliul director al asocţiaţiei oamenilor de afaceri germani.
Vineri, oficialii newmți se vor afla la Timișoara. La Centrul de dezvoltare al Continental Automotive va avea loc o discuţie cu directorul general pentru România, Christian von Albrichsfeld şi cu preşedintele Clubului Economic German DWC Banat, Peter Hochmuth despre stadiul implementării proiectului de pregătire profesională duală după model german la Timişoara, fiind urmată de o întrevedere cu reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională ADR Vest şi vizitarea fabricii de anvelope Continental.

Comentarii

comentarii