Acasă Actualitate Delegație UMFT la Congresului Mondial de Ultrasonografie 2023, de la Muscat Oman

Delegație UMFT la Congresului Mondial de Ultrasonografie 2023, de la Muscat Oman

DISTRIBUIȚI

În perioada 4-7 noiembrie 2023, Muscat, Oman este gazda Congresului Mondial de Ultrasonografie – WFUMB 2023, cea mai importanta manifestare mondială a ecografiei.

Această întâlnire oferă medicilor din toate specialitățile, posibilitatea de a se întâlni, discuta și familiariza cu tendințele actuale în ecografie, cu cele mai recente evoluții tehnologice și ghiduri în ecografie.

Congresul se bucură de participarea mai multor personalități mondiale, experți in ultrasonografie, programul abordând multiplele fațete ale utilizării ecografiei în practica clinică.

Universitatea de Medicină Timișoara este reprezentată de o delegație importantă, între speakerii invitați numărându-se Dl Prof. Ioan Sporea – Vicepreședintele WFUMB, Dna Prof. Roxana Șirli – Președinta Comitetului de Educație a Studenților a WFUMB, Dna Prof. Alina Popescu – Trezorier al Federației Europene a Socităților de Ultrasonografie în Medicină și Biologie – EFSUMB, și Dna Prof. Dna Prof. Dana Stoian. Dna Conf. Mirela Dănilă și Dl Prof. Flaviu Bob s-au aflat și ei între participanții cu lucrări acceptate pentru prezentare poster.

Congresul a adunat aproape 1000 de participanți, din 85 de țări, delegației României fiind dintre cele mai numeroase din afara Asiei. Este o altă dovadă a dezvoltării deosebite a ultrasonografiei din țara noastră, care a făcut din manifestarea similară – WFUMB 2022, desfășurată în urmă cu 1 an la Timișoara un extraordinar succes.

Poate mai mult ca niciodată aceste manifestări ilustrează faptul că ecografia aduce împreună medici din cele mai deosebite specialități în marea familie a Ultrasonografiei.

Comentarii

comentarii