Acasă Actualitate Demolarea garajelor, pentru amenajarea de noi parcări, în votul consilierilor locali

Demolarea garajelor, pentru amenajarea de noi parcări, în votul consilierilor locali

DISTRIBUIȚI

Consiliul Local Timișoara va avea la vot, marți, un nou proiect prin care conducerea Primăriei cere declararea unor lucrări de utilitate publică. Este un proiect prin care se dorește demolarea a noi garaje dintre blocuri, pentru a se amenaja noi parcări publice.

Cartierele vizate sunt Aradului, Lipovei, Modern, Șagului, Girocului.

Garajele sunt în mare parte nefolosite sau folosite în alte scopuri decât parcarea autoturismelor, spune primăria. Majoritatea sunt degradate, cu aspect impropriu, mai spune instituția.

„Avem, mai ales în cartierele de blocuri, o mare presiune pentru mai multe locuri de parcare, dar și pentru amenajarea de spațiu public de calitate. În această etapă, intervenim în cinci cartiere din Timișoara, unde am început procedurile legale pentru desființarea de baterii de garaje. Urmează demolarea a peste 230 de garaje, curățarea și reamenajarea zonelor. Estimăm crearea a peste 300 de locuri de parcare, dar și plantarea de arbori și amenajarea de noi spații verzi pe locul acestor garaje”, spune primarul Dominic Fritz.

Aceste terenuri ar urma să fie declarate ca fiind de interes public local, pentru a se putea demara procedura de demolare a garajelor. Sunt vizate 231 de garaje. În locul acestora ar urma să fie amenajate locuri de parcare, spații verzi, căi de acces și trotuare. De asemenea, vor fi plantați arbori pentru umbră pe timpul verii, precum și platforme pentru pubele și adăposturi pentru biciclete. Acolo unde spațiul permite, se vor amenaja spații de joacă pentru copii.

Cartierele cu blocuri de locuinţe din Timișoara, edificate în perioada anilor 1970-1989 au beneficiat de spaţii de parcare, raportat la numărul de autoturisme din acea perioadă. În ultimele decenii, numărul de autovehicule din oraș a crescut semnificativ și se impune modernizarea infrastructurii, atât pe străzi cât și în zonele de parcare de lângă blocuri.

Sunt vizate de procedura de declarare a interesului public local: zona străzilor Felix și Cugir – cartier Aradului; zona Intrarea Sunetului – cartier Lipovei ; zona străzii Silistra  – cartier Lipovei ; zona străzii Martir Gheorghe Nuțu Ioțcovici – cartier Lipovei; zona străzii Eugen Pop – cartier  Modern; zona Intrarea Munților – cartier Șagului; zona străzii Meziad –  cartier Girocului.

Pentru a putea fi realizate, lucrările trebuie declarate de utilitate publică.

Comentarii

comentarii