Acasă Eveniment Denisa este căutată cu Interpolul

Denisa este căutată cu Interpolul

DISTRIBUIȚI

Poliţia Timiş face apel şi… la veterani, pentru a o găsi pe fetiţa răpită
Într-o variantă „filtrată” de informaţii, Poliţia Timiş îşi strigă neputinţa în cazul bebeluşului răpit, în urmă cu 12 zile, de la o secţie a Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara. Denisa Novacovici (două luni) a dispărut în noaptea de 18 spre 19 octombrie, din pătuţul său de la parterul Centrului de Distrofici. Bebeluşul era internat pentru deficit nutriţional. Răpitorii care au tăiat gardul spitalului şi au forţat o uşă au lăsat şi un bilet, într-o română pocită. Poliţiştii au crezut, iniţial, că rudele micuţei sunt vinovate de răpire, apoi nu au mai ştiut ce să creadă. Denisa a fost dată în urmărire naţională şi europeană, după ce toate rudele ei au trecut prin audieri prelungite. Poliţia Timiş a făcut apel până şi la organizaţiile de veterani şi cele nonguvernamentale, pentru a o găsi pe copilă.

Alertă generală la Interpol
Cazul Denisa Novacovici a declanşat o alertă generală şi în rândurile Interpolului. Oameni ai legii din întreaga Europă au misiunea acum să o găsească pe Denisa. Până când micuţa de etnie romă va fi depistată, poliţiştii din Timiş fac apel la populaţie. „În urma mai multor verificări, a fost restrâns cercul de suspecţi şi se fac toate demersurile pentru depistarea minorei şi înapoierea acesteia familiei. Pe această cale, facem un apel către toate persoanele ce deţin informaţii cu privire la dispariţia minorei să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze Serviciul de Urgenţă 112”, spune Emil Andrei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş.

Audieri care nu au dus nicăieri…

Ancheta declanşată de poliţiştii din Timişoara a vizat verificări în rândul angajaţilor Centrului de Distrofici şi al persoanelor ce ar fi putut avea vizibilitate în curtea centrului. Rudele micuţei şi mama (plecată în Franţa în momentul răpirii) au fost şi ele interogate. Bebeluşul, ce avea domiciliu în Giulvăz, parcă ar fi intrat în pământ. Pentru că au văzut că nu se descurcă de unii singuri, poliţiştii au apelat la nenumărate instituţii care ar putea da de urma fetiţei răpite. În alertă au fost puşi, de la jandarmii şi poliţişti comunitari, la personalul din Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, până la asociaţiile de veterani şi cele nonguvernamentale. Fotografia minorei a fost trimisă  acum şi în cele mai îndepărtate locuri din România.

Piste greşite pentru autorităţi…

Rudele fetiţei sunt îngrozite şi au susţinut în faţa poliţiştilor că sub nicio formă nu se punea problema ca cineva apropiat să o fi răpit pe minora ce suferea de deficit nutriţional. Apropiaţii nu au idee nici despre posibili duşmani ai familiei, care ar fi recurs la un asemenea gest. Proba forte a poliţiştilor, biletul lăsat de răpitori în patul micuţei nu a dus nici el la vreo pistă corectă. Textul lasă să se înţeleagă că bileţelul a fost scris de o persoană care nu a terminmat patru clase primare. „O iau fata la neamul meu, nu vreau să o revăd ca cei 8 cadaveri de copii în morga spitalului Ţurcanu”. Conducerea Spitalului „Louis Ţurcanu” a audiat îngrijitoarele ce au fost de serviciu în seara răpirii. Poziţia oficială este că personalul medical nu poate fi tras la răspundere, fiind vorba despre o „lucrătură profesionistă”.

Comentarii

comentarii