Acasă Actualitate Denunţ penal: Asociaţia Demnitatea Naţională ia atitudine în cazul copilului din Timişoara...

Denunţ penal: Asociaţia Demnitatea Naţională ia atitudine în cazul copilului din Timişoara aruncat în tomberon

434
DISTRIBUIȚI

copil aruncat la tomberonVIDEO

Gest şocant, rămas fără urmări

În urmă cu aproape două săptămâni, tinerii din una dintre cele mai bogate familii de romi din Timişoara, clanul Cârpaci, s-au filmat în timp ce aruncau un copil, luat de pe stradă, la tomberon.

Micuţul plânge şi încearcă să scape, însă este luat pe sus şi aruncat la gunoi, în râsetele „răpitorilor”. Imaginile surprind doi tineri în timp ce îl iau de mâini şi de picioare pe micuţ şi îl duc până la cel mai apropiat tomberon, în care îl aruncă cu capul înainte.

ADN a sesizat autorităţile

Pentru că nici până acum organele abilitate nu s-au sesizat şi nu au demarat niciun fel de anchetă, Asociaţia „Demnitatea Naţională” (ADN) a solicitat organelor de cercetare să demareze de urgenţă o anchetă, să-i identifice pe făptaşi şi să fie deferiţi justiţiei pentru lipsire de libertate şi rele tratamente aplicate minorului. De asemenea, ADN a sesizat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. „Cerem o anchetă foarte serioasă asupra motivelor care au condus la acest atac asupra unui copil. Există indicii şi chiar dovezi că unii lideri ai populaţiei ţigăneşti transmit mesaje în care îndeamnă la acţiuni anti-româneşti. Posibil ca acest atac să fi avut un motiv bazat pe sentimente anti-româneşti, ceea ce este cu atât mai îngrijorător şi trebuie sancţionat prompt şi drastic. Copiii sunt viitorul nostru şi nu vom permite nimănui să atenteze la dreptul naţiunii române de a avea un viitor sănătos şi demn”, spun reprezentanţii Asociaţiei „Demnitatea Naţională”.

Despre ADN

Asociaţia „Demnitatea Naţională” (ADN) a fost constituită în luna februarie a anului 2011, fiind fondată de un grup de tineri români. Scopurile asociaţiei sunt reînvierea sentimentului de demnitate naţională si promovarea acestuia, în special în rândul tinerilor români, promovarea ideii de ,,conştiinţă românească”, sprijinirea cercetării istoriei naţionale şi europene, promovarea componentelor care alcătuiesc identitatea naţională şi europeană. Printre acţiunile ADN se numără donaţii de cărţi pentru copiii români din Serbia, sprijinirea familiilor sărace, promovarea scopurilor asociaţiei prin sport.

Comentarii

comentarii