Acasă Economic Depunerea cererilor de finanţare în Regiunea Vest, pentru proiecte în domeniul turismului,...

Depunerea cererilor de finanţare în Regiunea Vest, pentru proiecte în domeniul turismului, va fi suspendată

543
DISTRIBUIȚI

Deoarece în Regiunea Vest, finanţarea nerambursabilă solicitată prin proiectele depuse şi aflate în proces de evaluare şi selecţie, depăşeşte cu mai mult de 50% valoarea totală alocată pentru domeniul major de intervenţie 5.2 „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice”, Ministerul Dezvoltării Regionale si Turismului (MDRT), în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 (AM POR), a emis o instrucţiune ce prevede suspendarea depunerii de cereri de finanţare pentru această componentă începând cu data de 19 mai 2010, ora 12:00.
Alocarea financiară pentru acest domeniu major de intervenţie pentru Regiunea de Dezvoltare Vest este de 23,89 milioane de euro, iar valoarea solicitată a celor 13 proiecte depuse şi aflate în procesul de evaluare sau contractate este de 51,828 milioane de euro (echivalentul a 213,843 milioane de lei). Astfel, valoarea solicitată a celor 13 proiecte depuse depăşeşte cu 27,938 milioane de euro valoarea alocată, respectiv cu 116,94%.
Având în vedere faptul că alocarea financiară pentru acest domeniu major de intervenţie a fost depăşită, toate proiectele care se vor mai depune până la data de 19 mai 2010 ora 12.00 vor fi evaluate conform procedurii şi vor fi incluse într-o listă de rezervă. Proiectele aflate în rezervă vor putea fi finanţate în condiţiile în care se disponibilizează sume în cadrul acestui domeniu major de intervenţie pentru Regiunea de Dezvoltare Vest.

Comentarii

comentarii