Acasă Politica Deputat Pavel Popescu (PNL Timiş): Guvernul trebuie să acţioneze urgent, altfel infrastructura...

Deputat Pavel Popescu (PNL Timiş): Guvernul trebuie să acţioneze urgent, altfel infrastructura IT&C a ţării se iroseşte

1081
DISTRIBUIȚI

Deputatul PNL de Timiş, Pavel Popescu, secretar al Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor a Camerei, atrage atenţia că Guvernul României, prin ministerul de resort, iroseşte şansa de a achiesa la proiectul EuroHPC (High-Performance Computing – HPC), deşi dispunem de una dintre cele mai bune infrastructuri fixe de acces la Internet din Europa Centrală şi de Est.

Întreprinderea comună EuroHPC este promovată de Comisia Europeană şi este o nouă structură juridică şi de finanţare prin care se creează o infrastructură pentru tehnica de calcul de înaltă performanţă (High-Performance Computing – HPC), prin care se va sprijini un program de cercetare şi inovare pentru dezvoltarea de tehnologii şi echipamente, precum şi aplicaţiile necesare pentru aceste supercalculatoare.

“Este de datoria mea să atrag atenţia asupra unor oportunităţi de care ţara noastră trebuie să profite, să mergem în paralel cu paşi concreţi făcuţi pentru digitalizarea ţării. Datorită faptului că avem una din cele mai bune infrastructuri de Internet din toată lumea ar trebui să fim mult mai prezenţi şi să fim printre statele semnatare EuroHPC. În prezent nu suntem şi este păcat ca ţara noastră să piardă această ocazie. Le cer celor de la Guvern să analizeze această chestiune cât mai repede şi să se ralieze statelor care se dezvoltă, care caută soluţii pentru a răspunde la mari provocări societale şi ştiinţifice, cum ar fi depistarea precoce şi tratamentul bolilor şi dezvoltarea de noi terapii, prevenirea şi gestionarea catastrofelor naturale de mare amploare şi aşa mai departe”, a declarat secretarul Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor a Camerei Deputaţilor.

Comentarii

comentarii