Acasă Politica Deputatul Gheorghe Ciobanu susţine cu prioritate investiţiile în Colegiul 10 Deta

Deputatul Gheorghe Ciobanu susţine cu prioritate investiţiile în Colegiul 10 Deta

DISTRIBUIȚI

Noi locuri de muncă în Colegiul 10 Deta

Deputatul Gheorghe Ciobanu, alături de Carmen Tocală, ministrul Tineretului şi Sportului şi de Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean, a inaugurat o investiţie de aproape 4 milioane de euro în comuna Giera. Investiţia a fost realizată de către o companie italiană specializată în agricultură şi constă într-un punct de colectare, stocare şi prelucrare a cerealelor. În plus, compania italiană va implementa un sistem de producere şi distribuţie a energiei termice pe bază de biodiesel, în parteneriat cu primăria Giera. Finanţarea a fost asigurată în proporţie de 50% din fonduri europene, iar restul din fonduri private. „O astfel de investiţie în Colegiul 10 este binevenită şi voi susţine şi mai departe investitorii care vor crea locuri de muncă pentru întreaga zonă”, a declarat deputatul Gheorghe Ciobanu. Investiţia de la Giera va crea, într-o primă fază, 50 de locuri de muncă, urmând ca treptat numărul acestora să ajungă la 90, cu prioritate pentru localnici. Totodată, deputatul Gheorghe Ciobanu a ascultat doleanţele locuitorilor din Giera afectaţi de traficul maşinilor de mare tonaj care traversează comuna şi, împreună cu președintele Titu Bojin, primarul Victor Hotean şi investitorul italian Marko Chiaradia au identificat o soluţie pentru realizarea unui drum lateral care să ocolească comuna. „Investitorul s-a oferit să finanţeze drumul din bani proprii, dar legislaţia este atât de încâlcită încât nu permite acest lucru. Am găsit însă o altă soluţie şi vom încerca să rezolvăm această problemă în perioada următoare”, a spus deputatul Gheorghe Ciobanu.

Locuri de muncă la Deta şi Gătaia

Susţinerea investitorilor continuă să fie o prioritate pentru deputatul Gheorghe Ciobanu, de aceea el a discutat vineri la Deta cu reprezentanţii companiilor Prevent (fostă Eybl) şi Takata, două dintre cele mai mari fabrici din oraş. Deputatul a dorit să identifice oportunităţile de creştere şi creare de locuri de muncă în zonă. „Datorită crizei, în perioada 2008 – 2009, Deta a trecut printr-o situaţie dramatică şi atunci am realizat un front comun, autorităţi şi companii private, pentru a salva industria din Deta. Mă bucur că am reuşit să ajut şi investitorii şi oraşul, pentru ca oamenii să îşi păstreze locurile de muncă. Acum avem perspective mult mai bune, deoarece din luna decembrie vom avea o stabilitate politică şi companiile nu vor mai fi speriate să investească. Sunt premize foarte bune pentru ca de anul viitor să atragem noi investiţii şi să creăm noi locuri de muncă pentru toată zona Deta”, a declarat deputatul. Prin efortul  deputatului USL a fost salvată fabrica Eybl din Deta, a fost adus un nou investitor in același oraș si s-au deschis mai multe firme care au asigurat crearea a aproape 1000 de locuri de muncă pentru locuitorii din colegiul 10. De asemenea, la întâlnirea cu oficialii de la Takata, aceştia au anunţat că vor redeschide fabrica din Gătaia.

Pol de dezvoltare Deta-Vrsac

O altă inițiativă care a dat rezultate a fost crearea polului de dezvoltare Deta-Vrsac. Deputatul Gheorghe Ciobanu a organizat mai multe întâlniri de lucru între autoritățile şi investitorii din zona Deta şi din regiunea Vrsac din Serbia. De asemenea, în calitatea sa de președinte al Grupului Parlamentar de prietenie România-Serbia a avut mai multe contacte cu omologul său din parlamentul sârb, dar şi cu ambasadorul României de la Belgrad, cu miniștri şi oficiali sârbi. Acest efort a avut ca rezultat accesarea de fonduri europene de către primăriile din colegiul 10, dar şi contracte între firmele românești si cele din Serbia.

Guvernarea USL, un Imbold pentru economie

Un alt demers în sfera economică soldat cu succes din partea deputatului Gheorghe Ciobanu este plata TVA-ului la încasarea facturii, o inițiativă a parlamentarului USL care a fost aprobată de Parlament şi va intra în vigoare in luna ianuarie. „Consider că preocuparea mea pentru dezvoltarea economiei, pentru crearea de locuri de muncă şi pentru sprijinirea întreprinzătorilor este firească. Eu sunt reprezentantul locuitorilor din colegiul 10 în Parlament şi sunt responsabil de dezvoltarea economică a acestei zone şi de creșterea nivelului de trai al locuitorilor. Fac parte din Comisia de Buget-Finanțe a Camerei Deputaților tocmai pentru a găsi oportunități de finanţare pentru proiectele locale şi pentru a găsi soluții la problemele economice din zonă. Eforturile mele de până acum au dat rezultate şi sunt convins că prin aplicarea politicilor economice pregătite de Guvernul Ponta vom crea condițiile pentru o creștere economică reală, care se va regăsi apoi şi în nivelul de trai al oamenilor. Am spus-o de mai multe ori şi sunt convins că politicile economice nu se fac de dragul cifrelor şi procentelor, ci în favoarea oamenilor şi pentru bunăstarea lor”, ne-a spus deputatul Gheorghe Ciobanu.

 

Comentarii

comentarii