Acasă Actualitate Deputatul Horia Cristian îi scrie ministrului Vasile Blaga

Deputatul Horia Cristian îi scrie ministrului Vasile Blaga

DISTRIBUIȚI

Horia CristianReabilitarea termică a blocurilor din Timişoara a stârnit o adevărată luptă între oamenii politici din Timiş. Un lucru este clar în această problemă: Timişoara s-a trezit în coada listei pentru reabilitarea termică a blocurilor beneficiind doar de bani pentru reabilitarea unui bloc început deja. Asta în timp ce alte oraşe mult mai mici au primit bani pentru a reabilita un număr mai mare de blocuri. Timişoara e pe această listă de reabilitare termică a blocurilor cu bani de la guvern pe locul 66 din… 69.  Deşi numărul blocurilor propuse pentru reabilitare termică cu bani de la guvern pentru care Timişoara a solicitat fonduri este de 74, oraşul de pe Bega a primit fonduri pentru doar un singur bloc. Cei de la Ministerul Dezvoltării spun că nu s-au trimis la timp indicatorii economici, asta în timp ce alţii zic că nu-i aşa. Ministerul Dezvoltării a trimis zilele trecute un comunicat de presă în care acuză doi parlamentari PNL pentru lipirea unor afişe în care aceştia anunţau oamenii că blocul lor nu va fi reabilitat. Afişe semnate de către cei doi. De data aceasta, Horia Cristian (unul dintre parlamentarii liberali timişoreni amintit în comunicatul remis de Ministerul Dezvoltării) dă replica printr-o scrisoare deschisă adresată lui Vasile Blaga.

„În afirmaţiile mele nu este niciun neadevăr, aşa cum în mod fals prezentaţi în comunicat”
„Domnule Ministru.  Cu interes am luat la cunoştinţă de Comunicatul de presă emis de ministerul pe care îl conduceţi. Aşa cum rezultă din informatiile publicate pe site-ul ministerului dumneavoastră niciunul din cele 74 de blocuri în discuţie din Timişoara nu va fi reabilitat termic în acest an. De asemenea Timişoara se află pe locul 66 din 69 de localităţi, intr-un top suis generis publicat pe acelaşi site. Acestea fiind zise, vă informez că în afirmaţiile mele nu este niciun neadevăr, aşa cum în mod fals prezentaţi în comunicat. Cât despre sintagmele cuprinse în comunicatul emis: ”luptă electorală murdară”, ” a câştiga câteva voturi în plus”,  trebuie să constat, că în buna tradiţie a liderilor PD-L, înţelegeţi că dezbaterile, trebuie să fie duse cu injurii şi nu cu argumente, motiv pentru care aţi decis să emiteţi acest comunicat calomnios”, spune Horia Cristian în scrisoarea deschisă trimisă ministrului Vasile Blaga.

„Vă solicit public să declanşaţi o anchetă administrativă”
„Ceea ce consider greu de înţeles, dincolo de orice dispută politică, este faptul că funcţionarii publici, şi chiar o instituţie publică se implică in campania electorală, emiţând comunicate de presă calomnioase la adresa parlamentarilor opoziţiei, în timpul unei campanii electorale. Acest lucru este imoral şi ilegal fiind expres interzis de legea funcţionarului public. În acest sens vă solicit public, să declanşaţi o anchetă administrativă, să îmi prezentaţi numele persoanei care m-a calomniat, precum si sancţiunile administrative acordate. Pe de altă parte mă bucur să constat că un deputat al opozitiei a stârnit o reacţie atât de violentă din partea unui minister, chiar dacă este neelegantă. Aceasta înseamnă că  problema este deja pe jumătate rezolvată, iar în ziua in care vă voi prezenta cele peste 5 000 de semnături ale locatarilor din aceste imobile, sunt sigur că dumneavoastră veţi găsi resursele necesare rezolvării acestei probleme. Cu deosebită stimă, Horia Cristian”, îşi încheie deputatul liberal timişorean scrisoarea deschisă către ministrul Blaga.

Comentarii

comentarii