Acasă Politica Deputatul Mircovici susţine modificarea Legii privind asigurarea obligatorie a locuinţelor pentru a...

Deputatul Mircovici susţine modificarea Legii privind asigurarea obligatorie a locuinţelor pentru a evita isteria de la Direcţia Fiscală Timişoara

365
DISTRIBUIȚI

În ultimele zile o adevărată isterie s-a declanşat la porţile Direcţiei Fiscale din Timişoara. Sute de cetăţeni au venit în fiecare zi pentru a-şi lămuri situaţia legată de asigurarea locuinţelor.  Deşi şi le-au asigurat, au primit înştiinţare de la primărie că trebuie să se prezinte la sediul Direcţiei Fiscale.

 În timp ce directorul acestei direcţii, Adrian Bodo, spune că nu face altceva decât să respecte legea, primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a declarat că se delimitează de acţiunile directorului şi îl acuză pe acesta de exces de zel. În plus, primarul califică legea ca fiind „tâmpită”. Deputatul UBBR (Uniunea Bulgară din Banat România) Niculae Mircovici îşi exprimă indignarea faţă de starea de confuzie şi tensiune provocate timişorenilor de către autorităţi ale administraţiei publice locale şi solicită imperativ primarului Timişoarei şi celor care se fac vinovaţi de această situaţie să remedieze în cel mai scurt timp posibil neplăcerile create.

 
Mircovici face interpelare în Parlamentul României
 
Pentru evitarea pe viitor a unor astfel de situaţii umilitoare pentru cetăţeni,  deputatul de Timiş va interpela în Parlamentul României Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, în ceea ce priveşte obligativitatea transmiterii lunare – de către Polul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) – a listei de asiguraţi, Primăriei Timişoara. De asemenea, acesta apreciază şi susţine iniţiativa Federaţiei Asociaţiilor de Locatari Timişoara, în vederea modificării Legii nr. 260/2008 – privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor. Propunerea prevede ca firmele de profil, care încheie asigurări obligatorii sau facultative ale locuinţelor, să fie obligate să transmită imediat informaţiile la PAID. Totodată,  trebuie prevăzute sancţiuni atât pentru firmele care nu transmit aceste informaţii către PAID, cât şi acestei societăţi, dacă nu transmite lista corectă a cetăţenilor asiguraţi către primării.

Comentarii

comentarii