Acasă Actualitate Deputatul PNL de Timiș Cosmin Şandru, urmărit penal pentru că ar fi...

Deputatul PNL de Timiș Cosmin Şandru, urmărit penal pentru că ar fi promis funcţii pentru apropiaţii unui parlamentar AUR, dacă nu se prezintă la votul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu

404
DISTRIBUIȚI

Deputatul liberal Cosmin Şandru este urmărit penal de DNA pentru că ar fi promis funcţii pentru apropiaţii altui parlamentar, dacă nu se prezintă la votul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. În dosar este vizat şi directorul general al Societăţii de Transport Public Timişoara. 

DNA anunţă, joi, că procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspecţii: 

 ŞANDRU COSMIN, deputat în Parlamentul României şi 

BITEA NICOLAE-FLORIN, director general al Societăţii de Transport Public Timişoara, 

în sarcina cărora s-a reţinut comiterea infracţiunii de dare de mită

”La data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută şi supusă la vot moţiunea de cenzură iniţiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecţii Şandru Cosmin şi Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiaţi în posturi de conducere a unor instituţii publice”, a transmis, joi, DNA, într-un comunicat de presă. 

Sursa citată a explicat că, pentru a beneficia de această ”favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută şi supusă la vot moţiunea menţionată mai sus.

”Suspecţilor Şandru Cosmin şi Bitea Nicolae-Florin li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.          

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a mai transmis DNA. 

Co-preşedintele AUR, George Simion, a anunţat, în 4 octombrie, că parlamentarii formaţiunii au depus la DNA o plângere penală, în care îi acuză pe liberalii din tabăra lui Florin Cîţu de şantaj şi corupţie la nivel înalt, după ce fi încercat să le cumpere votul, la moţiunea de cenzură.

UPDATE: Deputatul PNL de Timiş Cosmin Şandru anunţă, joi, că se supendă din Partidul Naţional Liberal, până la finalizarea anchetei DNA care-l vizează.

”Începând cu data de astăzi, 14.10.2021, mă autosuspend din PNL până la finalizarea anchetei. Având în vedere că este o anchetă în curs, nu voi face nici o declaraţie pe marginea acesteia până la finalizare”, a anunţat deputatul Cosmin Şandru, într-un comunicat de presă, de joi, al PNL Timiş.

UPDATE: Printr-un comunica de presă, PNL Timiş transmite că: „Nicolae Bitea, membru BPJ PNL Timiș, a anunțat că se autosuspendă din PNL, până la finalizarea anchetei.  De asemenea, nu va face declarații având în vedere că este o anchetă în curs”, au transmis cei din PNL Timiş

Comentarii

comentarii