Acasă Politica Deputatul PNL Marilen Pirtea insistă asupra sporirii pedepselor pentru violenţe, inclusiv asupra...

Deputatul PNL Marilen Pirtea insistă asupra sporirii pedepselor pentru violenţe, inclusiv asupra forţelor de ordine

1974
DISTRIBUIȚI

Deputatul PNL de Timiş, Marilen Pirtea, solicită din nou adoptarea unui cadru legislativ mai aspru referitor la stoparea cazurilor de violenţă, inclusiv asupra forţelor de ordine. El aduce în prim plan un caz din Olt, unde a fost necesară intervenţia forţelor speciale pentru protecţia poliţiştilor, dar se referă şi la distrugerile la domiciliu, pe timp de noapte.

„Mă văd obligat să revin din nou, imperios, la necesitatea adoptării de urgență a unor prevederi legale mai ferme în vederea stopării cazurilor de agresiune și violență, chiar împotriva forțelor de ordine. Este inacceptabil ca – așa cum s-a întâmplat recent în județul Olt – doar intervenția forțelor SAS din Jandarmerie să readucă ordinea publică și să asigure protecția polițiștilor aflați în misiune. Din nou, atrag atenția că riscul de apariție a violențelor și distrugerilor de domiciliu, mai ales pe timpul nopții, este tot mai mare. Sunt necesare, în opinia mea, măsuri ferme pentru protecția persoanelor și bunurilor, în așa fel încât cetățenii să simtă că statul îi ocrotește”, a declarat vicepreședintele Camerei Deputaților, liberalul Marilen Pirtea.

Conform alesului liberal, exemplul italian este grăitor în acest sens, majorarea pedepselor aplicate acolo a dus la scăderea substanţială a infracţiunilor.

„Să învățăm din exemplul italian, în care majorarea pedepselor a influențat reducerea infracțiunilor și violențelor. Legea autoapărării pe timp de noapte, pentru atacuri desfășurate la domiciliu, adoptată în Italia la începutul pandemiei, contituie un model de eficacitate și bună practică în planul măsurilor imediate, adoptate pentru scăderea infracțiunilor împotriva bunurilor și persoanelor aflate la domiciliu, desfășurate mai ales pe timpul nopții. În cazul Italiei, țară puternic afectată de pandemia Covid-19, creșterea pedepselor și amenzilor pentru furturi și violențe a determinat o rapidă scădere, cu 20%, a numărului acestor infracțiuni”, a completat deputatul liberal.

Comentarii

comentarii